Reklám

2016.08.24. 14:19

Ínycsiklandó ízek - Idén is a vadhúsok lesznek a középpontban (x)

Soponya - Tizedik alkalommal rendezik meg az Országos Vadgasztronómiai Fesztivált szeptember 3-án, szombaton az Ökoturisztikai Központban.

Laci Patrícia

Az ősz és a vadászszezon ebben az évben is parádésan kezdődik, ugyanis szeptember 3-án, szombaton rendezi meg Országos Vadgasztronómiai Fesztiválját a soponyai Ökoturisztikai Központban a VADEX Mezőföldi Zrt. Előtte, szeptember 2-án, pénteken pedig a Fejér megyei Települési Önkormányzatok I. Gasztronómiai Találkozója lesz ugyanazon a helyszínen. A két rendezvényre több mint hétezer látogatót várnak a szervezők.

A rendezvényen kétezer adag szarvaspörköltet készítenek el (Fotó: FMH-archív)

A fesztivál egyik célja a magyar minőségi vadhústermékek fogyasztásának népszerűsítése, így az Ökoturisztikai Központ területét ismét a finomabbnál finomabb vadhúsok és pörköltek illata lengi majd be. Most sem maradhat el a főzőverseny, amelynek különlegessége, hogy a főzőcsapatok a megmérettetésnapján tudják csak meg, milyen vadból is kell elkészíteniük az ételüket. A rendezvényen ismét felállítják az óriásbográcsot, amelyben kétezer adag szarvaspörköltet készítenek el. Ezen kívül a kóstolójegyet váltók a főzőversenyen indulók ételkülönlegességeiből, valamint a nyárson sült vadmalachúsból is falatozhatnak majd a helyszínen.

A szeptember 3-ai nap azért is különleges lesz a résztvevők számára, mert a fesztivált idén rendezik meg tizedik alkalommal, így a jubileumi torta sem marad el – az édesszájúak legnagyobb örömére.

A finom ízek mellett színpadi produkciók, gyerekfoglalkoztatók, kirakodóvásár és még sok minden más várja a helyszínre a látogatókat. (x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!