Reklám

2012.09.18. 08:28

Virtuális Állásbörze: pályakezdők előnyben (x)

Három napon át több száz ajánlat közül válogathat, aki ellátogat a Profession.hu állásbörzéjére, és még csak otthonról sem kell kimozdulni hozzá.

feol.hu

A szakmunkától a mérnöki pozícióig 20 kiállító több száz ajánlata várja a látogatókat a Profession.hu szeptember 18-20. között tartott ötödik Virtuális Állásbörzéjén. A portál tavaszi rendezvényén minden korábbinál több, 120 000 látogató, keresett állást, a szervezők most is legalább ennyi látogatót várnak, köztük pályakezdőket és fiatal munkavállalókat.

A Profession.hu nyáron végzett átfogó felméréséből kiderült, hogy a vállalatok leginkább mérnököt, informatikai szakembert, könyvelőt kerestek az elmúlt fél évben az online munkaerőpiacon. A trendeket követve az állásbörze szervezői most is ezekre a hiányszakmákra koncentrálnak: a kiállítók többsége IT, telekommunikációs területről érkezik – a legnagyobbak között a Telenort, az NNG-t, a Volksbankot és a Graphisoftot találjuk.

A kiállítás látogatói valósághű virtuális térben barangolhatnak a standok között, ahol kattintással hívhatják le a cégek ajánlatait. Ugyanitt, chaten keresztül, élőben beszélgethetnek a munkaadókkal, sőt egyből önéletrajzukat is leadhatják. Aki a sikeres pályázat titkaira kíváncsi, Herczku Mónikát, a Profession.hu karriertanácsadóját kérdezheti.

„A fiataloknak elsősorban azt érdemes megtanulniuk, hogyan tudják a legtöbbet kihozni magukból egy adott pillanatban – legyen az interjú vagy egy assessment center kiválasztás. Az állásbörzén is ebben próbálunk segíteni nekik.” – mondta  Herczku Mónika. A karrierszobában a személyes tanácsok mellett ingyen letölthető, praktikus állásinterjú segédleteket is találnak majd a látogatók.

A virtuális állásbörze 24 órában elérhető, a napközben dolgozók így akár reggel vagy éjszaka is válogathatnak az ajánlatok között. A pályázatukat itt benyújtó látogatók személyes állásinterjú tréninget nyerhetnek. www.virtualisallasborze.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!