Receptek
2016.12.11. 10:55
Újévi rétessütés és boros szilveszteri köszöntő
Újév napja tele van gasztronómiai babonákkal, melyek közül a legújabb az újévi lencseevés.
S. Töttő Rita
Újévi babona a lencse evés is Fotó: mindmegette.hu
De régen is nagy jelentőséget tulajdonítottak az első napnak. Boldog újévet!/Bort, búzát, barackot,/ Kurta farkú malacot,/ Szekerembe kereket,/ Köcsögömbe feneket,/ Poharamba vörösbort,/ Hadd ihassak bőven,/ Az új esztendőben! - így szólt az egyik újévi magyar gasztronómiai rigmus. Sárkeresztesen az újév első napján rétest sütöttek, hogy hosszúra nyúljon az esztendő, sokáig éljenek .
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre