gasztrománia

2020.03.26. 16:00

Tekeredik, a teteje pedig cukros, mi az?

Így van, a briós! Reggeliként, kakaóval. Hmm! Mutatjuk, miként érdemes elkészíteni!

Szanyi-Nagy Judit

A forma mindegy is, az íze számít igazán! Fotó: PxHere

Hozzávalók négy fő részére: 500 g liszt, 25 g élesztő, 1 kávéskanál só, 1 evőkanál cukor, 20 dkg margarin, 2 dl tej, 1-2 evőkanál cukor a szóráshoz, valamint 1 darab tojássárgája (és 1 evőkanál tej) a kenéshez. A margarint és a lisztet összemorzsoljuk. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Duplájára kelesztjük a bedagasztott tésztát. Ezután felvágjuk kis darabokra, majd ujjnyi csíkokra sodorjuk.

A forma mindegy is, az íze számít
igazán! Fotó: PxHere

Megformázzuk a tésztát: egyszerűen, mint egy cipőfűző esetében, görcsöt kötünk rájuk. Ezek a formázott tészták kerülnek a sütőpapírral bélelt tepsibe. Így mintegy huszonöt percet pihentetjük a nyers briósokat, ezt követően kenjük le azokat tojássárgájával. Jöhet rájuk a kristálycukor. A péksüteményt előmelegített sütőben, 170 Celsius-fokon sütjük ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!