Receptek

2017.05.30. 18:05

Szendvics-sütős süti

MAGYARALMÁS - Régóta dugdozok egy receptet, miszerint melegszendvicssütőben isteni finom almás táskát lehet készíteni.

Kovácsné Hamberger Brigitta

Hiszi a piszi! Egyik hétvégén hánykolódott a hűtőben egy csomag leveles tészta, alma is még lapult a pincében... Eljött a pillanat!

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 2 db alma, fél dl víz, fél csomag vaníliás pudingpor, 2-3 evőkanál cukor. Én olyan leveles tésztát szoktam venni, ami előhűtött, kinyújtott, és feltekerve csomagolják.

Ez a tészta pont olyan széles, mint a szendvicssütő, csak túl hosszú, így ketté kell vágni. Tehát egy lapból 8 háromszög alakú almás táskánk lesz.

Kinézetre melegszendvics, valójában édes almás táska Fotó: a szerző

Az almát lereszeljük, majd egy kis lábosba a hozzávalókkal pár perc alatt puhára pároljuk. A félbevágott tésztára két halom tölteléket rakunk, ráhajtjuk a tészta másik felét, lelapogatjuk a szélét, majd 3-4 perc alatt készre sütjük (amíg meg nem pirul).

Bármivel tölthető! Legközelebb a kókuszreszelékkel kevert mogyorókrémet próbálom ki, de más gyümölccsel, vagy akár túróval töltve is finom!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!