Olvasóink aktívak

2019.03.23. 07:20

Sorra érkeznek a receptek

Szekeres Lajosné, az egyik receptbeküldő fogalmazta meg a legjobban, milyen receptek várhatók leginkább az idei albumban. Ahogy mondta, a magyar gyomorhoz illő ételek lesznek túlsúlyban, de ő például epeműtétje miatt diétázott és új alapanyagokat is megismert a batátától a bulgurig. Ami a lényeg, olvasóink vették a lapot, és sorra küldik be a jobbnál jobb recepteket.

MW

Markos Mária nagyon szeret süteményeket készíteni, több receptet küldött be

Fotó: MW

Szekeres Lajosné Klári hozzátette: – A férjem teszteli le azokat az ételeket, melyeknek a receptjeit beküldöm, és ő inkább a magyaros ételekre mondta, hogy „Klári, ezek mehetnek”. A süteményeim közül a narancstorta nagy kedvence a családnak, így ezzel is jelentkeztem. Mivel a beküldési határidő június 15., Klári megígérte, folyamatosan ötletel, és újabb receptekkel ismertet meg bennünket.

Szilasi-Horváth Tibor is jelentkezett már ételekkel, torockói specialitásokat, köztük az erdélyi településen ünnepi alkalmakra készített süteményeket választott ki. Csorbarecepteket is küldött, és elmondta, ehhez nem kell hozzátenni, hogy leves, mert a csorba magában levest jelent.

Markos Mária is számos receptet küldött, és amikor beszéltünk vele, elmondta, a kozáksapka magyar sütemény, hólabdának is hívják. Az elnevezés onnan ered, hogy a krémes csokoládés, kókuszos finomság mindkettőhöz hasonlít. Örül, hogy ismét megjelentetünk új szakácskönyvet, és jó, hogy a határon túli magyarság, illetve a nálunk élő nemzetiségek ételei is helyet kapnak benne. Ő például szlovák finomsággal, a kapusznyikához hasonló, csak annál kisebb káposztás lepénnyel is nevezett. – Van egy baráti családunk és mindig visszük nekik az aktuális szakácskönyvet, szívesen sütnek-főznek a receptek alapján – ecsetelte Markos Mária. Tehát ajándéknak is kiváló, de itt, a megyében is mindenki találhat olyan receptet, ami felkelti az érdeklődését és elkészíti ennek alapján az ételt.

Markos Mária nagyon szeret süteményeket készíteni, több receptet küldött be
Fotó: MW

A legtöbb receptet eddig Mészáros Tünde és férje, László küldte be. Tünde elmondta, otthon a párja leginkább a halételeket és a pörkölteket, ő pedig „a fennmaradó részt”, valamint a süteményeket készíti. Tünde a szabolcsi Tiborszállásról származik, és görögkatolikus vallású. Beküldte egy ottani specialitás, a sárgatúró receptjét is.

Receptjeiket ide várjuk: [email protected] vagy postai úton az 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. címre. Közöljék elérhetőségeiket is, s lehetőség szerint egy portrét a beküldőről. A beküldők között kisorsolunk két mikrohullámú sütőt és két kávéfőzőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!