friss, tavaszi ízek a tányéron

2019.05.19. 09:20

Sárga és fehér: kerti zöldségek levese

Az sosem árt, ha a szervezetünk kisebb-nagyobb dózisban vitaminhoz jut. Ez a gyorsan elkészíthető zöldségleves ebben is segít – amellett, hogy az éhséget kiválóan csillapítja.

Szanyi-Nagy Judit

Pikk-pakk elkészül ez a zöldségleves Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Amint az a „mellékelt” fotón is látható, ezúttal egy tészta nélküli változatot kínálunk olvasóinknak. A most következő recept persze feldobható: cérnametélt, hosszú metélt vagy daragaluska bármikor készülhet ehhez a finomsághoz, mindezt ízlése és konyhája válogatja.

Hozzávalók négy adag, tartalmas, egyszerűen elkészíthető zöldségleveshez: 3 darab hosszú sárgarépa, 2 darab hosszú fehérrépa (petrezselyemgyökér), nagyon kevés étolaj, 2 liter víz, ízlés szerint só, őrölt bors, fél kanál ételízesítő, 1 darab zöldségleves- vagy tyúkhúsleveskocka, valamint ízlés szerint (szárított vagy friss) petrezselyemzöld.

Pikk-pakk elkészül ez a zöldségleves Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Első lépésként a zöldségek elejét és végét levágjuk, kidobjuk, majd meghámozzuk a répákat. Ezt követően karikákra vágjuk a zöldségeket. A sárga- és fehérrépát egy kevés (!) olajon megpároljuk egy lábosban (nem kell, hogy teljesen puhák legyenek, maradjon kis keménységük!), majd felöntjük vízzel. Ezt követően sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt. Megszórjuk petrezselyemzölddel. Néha-néha megkeverjük, majd ha felforrt, egy tyúkhúsleveskockát teszünk bele (de a zöldségleveskocka is kiváló).

Ha jó színt kapott az ismét felforrt leves, és a kóstolást követően úgy érezzük, a zöldségek is ínyünkre valók, elkészültünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!