Receptek

2017.02.21. 19:10

Pizzás csigát reggelire, vacsorára - recept

Székesfehérvár – Van egy jópofa és informatív közösségi oldal, amely tényleg képes napi eligazodást nyújtani az elfoglalt háziasszonynak/háziembernek. Az oldal tagjai dicsekszenek, de közben remek ételeket is főznek. Itt találtuk az alábbi "csigát".

Kocsis Noémi

A Főzőverseny Dicsekvőfalon leltem a fehérvári Horváth Judit sokadik remek receptjére, a pizzás csigára. Juditról már tudom, hogy igen kreatív a konyhában, a férje, Zoltán pedig tényleg ínycsiklandóan fotózza le az elkészült fogásokat. Két fiúgyerek szüleiként tudják: az éhes kamaszok szervezetének fontos a változatos táplálkozás, de néha pont a „food snack" jellegű vacsik aratják a legnagyobb sikereket.

Judit a helyi multiknál kapható nem fagyasztott, hanem gyakorlatilag csak lehűtött, friss leveles tésztát használja e vacsorához. Ezt papírjával együtt kigöngyöljük, s ízlés szerint megkenjük. A majdani töltelék lehet s.k. pizzakrém, paradicsomos-fűszeres mártás, de sajtkrém alapú kenceis, amelyet tetszés szerinti zöldfűszerrel szórunk meg.

Ínycsiklandó és remek vendégváró sör-, vagy borkorcsolya a pizzás csiga Fotó: Arany Zoltán

Erre jönnek a sonkaszeletek és a füstölt sajt szeletek, majd kis segítséggel a papír nélkül az egészet hosszában szorosan feltekerjük. Ügyesen beosztva 15-16 szeletre vágjuk, elfektetjük, felvert tojással megkenjük, előmelegített sütőben pár perc alatt készre sütjük.

Juditék fogyasztják vacsorára, de a kence esti előkészítésével gyors meleg és friss reggeli is lehet – nem utolsó sorban jó és egészséges kiváltója az iskolai büfés, vagy hagyományos pékséges tucattermékeknek. A csigákat sütéskor gazdagíthatjuk plusz sajtszórással is. Ezzel az étellel vendégségben sem vallunk szégyent, miután elég karakteres, fűszeres, jó sörkorcsolya lesz belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!