Receptek

2017.02.14. 19:10

Muffinos kalandozások

Magyaralmás - A "Ki kér muffint" kérdésre biztos, hogy mindenki kézfeltartással válaszol. Gyors, egyszerű, mutatós édesség.

Kovácsné Hamberger Brigitta

A muffinban azt szeretem, hogy nagyon egyszerű elkészíteni, nem kell különleges hozzávaló ahhoz, hogy nagyszerű édességünk legyen. Vendégségbe vinni is jó, mert könnyen szállítható. Bárhogyan feldíszíthetjük, bármivel ízesíthetjük, bárkit megkínálhatunk vele. Van egy jól bevált alapreceptem.

A muffin tetejét olvasztott vajba mártjuk, a tetejére fahéj kerül

Hozzávalók: 2 bögre finomliszt, 1 bögre cukor, 250 ml tej, 125 ml napraforgó olaj, 1 db tojás, 1 csomag sütőpor. A bögre mérete 2,5 dl. Először a tojást felverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejet, olajat, végül a lisztben elkevert sütőport. Ezt a receptet meg lehet bolondítani akármivel. Van, hogy kakaóport keverek bele, és teszek még hozzá csokicseppeket, nagyon finom. Valamikor csak felébe keverek kakaóport, a formába egy-egy kanál fehér és csokis masszát teszek, így foltos lesz. A gyerekek szeretik, ha egy kiskanál mogyorókrémet teszek a közepébe, ez is gyorsan elfogy. Igazából az ízesítésnek csak a fantáziánk szabhat határt. Nemrégen akadtam a fahéjas változatra a neten.

Kakaóport is keverhetünk bele, de úgy is nagyon finom, ha csokicseppeket teszünk hozzá Fotó: A szerző

A hozzávalók ugyanazok, talán mennyiségben kicsit más: 1 db tojás (közepes, M"-es méretű), 100 g kristálycukor, 175 ml 2,8%-os tej, 75 ml étolaj, 200 g búzaliszt, 12 g sütőpor, 1 teáskanál őrölt fahéj. Ebből nekem egy 12 db-os forma telt meg, tehát két adagot kellett sütnöm. Amikor kisült, a tetejét olvasztott vajba mártottam, majd azonnal fahéjjal elkevert kristálycukorba nyomtam.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!