Gasztro

2020.12.31. 08:15

Likőrről másképpen – Otthon is elkészíthető minden lelkifurdalás nélkül

Egyre többen vannak, akiknek betegségüknél, diétájuknál fogva kerülniük kell a nagy mennyiségű édességet.

S. Töttő Rita

A cukor- és laktózmentes kávélikőr igazán hangulatba hoz

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Nemcsak a cukorbetegek, inzulinrezisztenciával küzdők és a fruktózfelszívódási zavarban szenvedők számára jelent nehézséget megtalálni a megfelelő édességeket. Ezen társainknak nemcsak a bejglik tekintetében kell óvatosnak lenniük, de az italoknál is! Az édes likőrök gyakran több cukrot tartalmaznak, mint egy sütemény. Éppen ezért, ha valaki szeretne lelkifurdalás nélkül hódolni a krémlikőrök élvezetének, akkor magának kell elkészítenie azt.

A cukor- és laktózmentes kávélikőr igazán hangulatba hoz
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Dobos Beáta, a Dobostorta gluténmentes blog fehérvári szerzője megosztotta cukor- és laktózmentes kávélikőrjének receptjét: kell hozzá 4 dkg négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (eritrit+sztívia), 2 tojás sárgája, 4 dl laktózmentes tejszín, 1 teáskanál vaníliakivonat, 3 dl fehér rum, 1,5 dl presszókávé.

– A tojások sárgáját a cukorhelyettesítővel kikeverjük. A tejszínt felforraljuk, majd folyamatosan kevergetve vékony sugárban a tojásos keverékhez csorgatjuk, s ezt követheti a kávé. A vaníliakivonattal ízesítjük, és simára keverjük. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a rumot. Eztán lehűtjük, ám két hét alatt el kell fogyasztani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!