gasztrománia

2020.02.20. 16:58

Kiadós egytálétel, pikk-pakk

Valamelyest „mindent bele” jellegű ételnek tűnik az alábbi, de az biztos: aki az alapanyagokat szereti, annak az összkép is tetszeni fog. Pásztortarhonya készül.

Mindmegette, Szanyi-Nagy Judit

Fotó: MM

A receptet a Mindmegette gyűjteményéből szemléztük.

Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 4-5 nagyobb darab krumpli, 1 szál száraz kolbász, 50 dkg tarhonya, 8 cl olaj, só, 1 csipet bors, pirospaprika.

A hagymát, a krumplit megpucoljuk, apróra vágjuk. A kolbászt tetszőleges vastagságúra felszeleteljük. A tarhonyát az előre felforrósított olajban megpirítjuk, majd az apróra vágott hagymát ezen az alapon megdinszteljük. Levesszük a tűzről. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, ízlés szerint. Ezután mehet bele a krumpli és kolbász, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje az egészet, de ez a mennyiség legyen kétszer annyi, mint amennyi tarhonyát használtunk. Bizonyos időközönként keverjük meg!

Amikor a víz kezd elforrni róla, fedjük le, és alacsony hőmérsékleten pároljuk addig, amíg a tarhonya meg nem puhul. Nem kell, hogy teljesen száraz legyen, a krumpli és a tarhonya úgyis felszívja azt a kicsit, ami marad. Ez az adag körülbelül hat főre elég, tartalmas, laktató és nagyon finom! A szerző javasolja a burgonya figyelését is, mert akadnak rosszabb minőségű krumplik, amik nehezebben főnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!