egyszerre édes és fanyar

2019.07.26. 08:00

Hűsítő finomság a forró nyári napokra

A kánikulában mindenkinek jól eshet egy hideg üdítő. A Mindmegette alábbi receptjében a menta csak fokozza a hűs érzetet.

MM, FMH

E citrusos-mentás szomjoltónak már a látványa is üdítő Fotó: MM

Fotó: MM

Hozzávalók: 1 nagy marék friss mentalevél, 2 evőkanál finom szemcséjű kristálycukor, tört jég, 0,3 dl frissen facsart lime- vagy citromlé, 1,75 dl frissen facsart grépfrútlé, 6 dl jégbe hűtött tonik, mentalevél és citruskarikák a díszítéshez.

A mentaleveleket a cukorral együtt mozsárban vagy egy tálkában az evőkanál hátával szétnyomkodjuk, a keveréket üvegkancsóba tesszük, és jó sok tört jeget teszünk rá. Megöntözzük a lehetőleg frissen facsart citrom- vagy a lime- és a grépfrútlével, majd felöntjük a tonikkal. Végül az egészet óvatosan összekeverjük, és mentalevéllel, valamint citruskarikákkal díszítjük.

E citrusos-mentás szomjoltónak már a látványa is üdítő
Fotó: MM

Ezt a könnyen elkészíthető, egyszerre édes és fanyar nyári italt szabadtéri étkezések alkalmával is érdemes vendégeinknek kínálni, nem fognak tudni ellenállni. Ha ahhoz van kedvünk, partira feldobhatjuk némi alkohollal is, például néhány csepp tequilával, fehér rummal, esetleg némi vodkával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!