2020.06.13. 17:17
Ha még sosem készítettél sajttortát, épp itt az ideje!
Valamiért nagy misztikum övezte a sajttortát, amikor először megjelent hazánkban is, hiszen talán nem mindenki gondolt egyből arra, hogy ez egy finom édesség lehet.
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu
Ha még mindig kétségeid lennének, akkor ezzel a recepttel eloszlatjuk őket! Gyors, egyszerű, kevés hozzávalóból áll, és mindenféle gyümölccsel finom lesz a végeredmény.
Hozzávalók az alaprecepthez: 15 dkg zabkeksz, 8 dkg margarin, 40 dkg mascarpone, 5 dkg cukor vagy bármilyen édesítőszer, 2 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, díszítésnek kekszmorzsa, vagy bármilyen gyümölcs. Ha személyre szeretnénk szabni a tortánkat, készíthetjük csokis keksszel, tehetünk a krémbe frissen facsart citromlevet, reszelt citromhéjat, gyümölcsöket, de akár kakaóport is.
Először a kekszes alapot készítjük el. A kekszet robotgéppel zúzzuk apróra, vagy öntsük egy zacskóba és sodrófával törjük össze, utóbbi kiváló stresszlevezető foglalatosság. Ezután az olvasztott vajjal keverjük össze, és ezt a masszát egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Nagyjából 30 percre tegyük hűtőbe, míg a vaj megdermed benne. A krémhez először a mascarponét kikeverjük a cukorral. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a cukros mascarponéval. Itt még lehet bolondítani a recepten, mi egy citrom levével tettük még frissítőbbé a sütit. A kész krémet simítsuk el a kekszes alapon, és ízlés szerint díszítsük, majd minimum 3-4 órára tegyük a hűtőbe. Mi így készítettük el: