Receptek

2014.08.28. 16:13

Finom paradicsomleves recept

Olvasónk Kovács Krisztina receptje.

Hozzávalók:

0,5 liter paradicsomlé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 levél bazsalikom
cannelloni tészta

cukor
olaj
parmezán sajt

Elkészítés

A bazsalikomleveleket megmossuk, majd felaprítjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. Kevés olajon megpároljuk, majd beleöntjük a paradicsomlevet, és fél liter vízzel felhígítjuk. Sóval, kevés cukorral és a bazsalikomlevéllel ízesítjük. Összeforraljuk, hogy az ízek összeérjenek, majd beletesszük a tésztát, és pár percig főzzük. Lezárjuk, és tíz percig pihentetjük, hogy a tészta megpuhuljon. Tálaláskor parmezán sajttal szórjuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!