menütipp

2019.04.07. 07:05

Fejedelmi brownie a vasárnapi ebédhez (videóval)

Húsvét előtti ötödik vasárnap a feketevasárnap. Ilyenkor az asszonyok feketében jártak és lefedték a szentképeket, oltárképeket falaikon. Mi ezt a szokást ugyan nem tartjuk, de ha már fekete, akkor nekünk a sötét színű brownie-k ugrottak be, így gyorsan össze is ütöttünk egyet, és megmutatjuk nektek videóban is a menetét!

Tringli Alexa

Április lévén már nagyon vágyjuk a friss tavaszias ízeket, így választásunk egy burgonyás krémlevesre esett. Burgonya, alaplé, tejföl vagy tejszín, tojás és friss zöldfűszerek legyenek a kezünk ügyében, és már készíthetjük is! Pontos receptleírás képpel itt.

Főételnek szintén egy könnyedebb ételt szerettünk meg, hiszen desszertünk tömény lesz, ne feledjük. Mézes-mustáros csirkeragut készítettünk, pergős rizzsel. Fél kiló csirkemellből készítettük a fogást, így négy embert is jól tudtunk lakatni. Méz, fokhagyma és gyömbér teszi szokatlanná, de annál ízletesebbé főételünket, melyet a következő linken találtok, alapos leírással.

És végül, de nem utolsó sorban következzék a már előre beharangozott desszertünk, a brownie. Egyszerű, könnyű receptet választottunk, melyet még ízlés szerint lehet turbózni a szokásos vaníliafagyival, gyümölcsökkel, magvakkal. A recepthez 20 dkg étcsokoládé, 25 dkg vaj (mi egy kocka margarint használtunk), 4 tojás, 25 dkg barnacukor, 5 dkg kakópor, 20 dkg liszt és egy fél teáskanál sütőpor kell. Elsőre meghökkentünk a cukor mennyiségén, de igényli a süti, főleg, ha jó minőségű holland kakaót használunk. Minden lépés egyszerű és logikus, kezdő szakácsok is belefoghatnak.

A csokit és a vajat gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. Ezalatt összeszitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Egy másik tálban a tojásokat kikeverjük a cukorral. Mi barnacukrot használtunk és friss, tanyasi tojásokat. Végül a lisztes keverékhez öntjük a tojásos cukrot, majd a vajas csokoládét is, és alaposan elkeverjük. Ezután már csak a kivajazott-kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a sűrű masszát, és tolhatjuk is a 160 fokra előmelegített sütőbe. Bár 50 percet ír a recept, nekünk mindössze 35 perc is elég volt, hogy rendesen átsüljön a süti, de ne száradjon ki. A sütésnél légkeverést használtunk, de ezt sem írja elő az eredeti recept. A végeredmény magáért beszél!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!