kedvet csinálhat a salátaevéshez

2019.03.31. 09:00

Étvágycsináló színek, egészséges ízek

A bontakozó tavaszban otthon is érdemes több zöldséget, salátát bevenni a heti menübe.

Bokros Judit

Az élénk színek, valamint a szép elrendezés kedvet csinálhat a salátaevéshez

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Vannak ugyan gyerekek, akik alapvetően semmi pénzért nem hajlandók zöldséget enni, ám náluk is megpróbálkozhatunk a változtatással. Sőt meg is kellene, mert a zöldségfogyasztással is sok vitamin juthat a szervezetükbe. Szülőként a tavaszi, nyári időszakban könnyebb dolgunk lehet, hiszen ahogy színesedik a természet, úgy a piacon, zöldségeseknél is egyre több, ráadásul friss alapanyag állhat a rendelkezésünkre. A szülői példa a zöldségevés terén sem elhanyagolható, tehát, ha anya, apa otthon több répát, uborkát, paprikát, egyebet eszik a gyermeki szemek láttára, akkor talán a finnyás apróságoknak is megváltozik a véleményük.

Az élénk színek, valamint a szép elrendezés kedvet csinálhat a salátaevéshez
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Jó móka lehet például a saláta közös elkészítése is, ami után még nagyobb az esély arra, hogy a gyerkőc meg is kóstolja azt, amiben ott van a keze munkája. A nagyobb ovisok szívesen csinálják például a répapucolást, de a saláta tépkedését is bátran rájuk lehet bízni. Ha előre összeállított zöldségkeveréket veszünk, akkor még ezzel sem kell bíbelődni, mert szinte minden zöldség fogyasztásra kész.

Az öntet lehet joghurtos, tejfölös, majonézes, kinek mi tetszik, de a még egészségesebbnek számító olívaolajos változat mellett is dönthetünk. Az olívát is löttyintheti a gyermek a salátára, előtte viszont akár balzsamecettel is össze lehet keverni, úgy még izgalmasabb ízt kaphatunk.

A konyha legyen a kísérletezés terepe, s miközben készülnek az öntetes csodák, egy-egy nyers répát magában is bekaphatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!