áprilisi tréfa

2020.04.01. 13:00

Ételek, amelyekre talán sosem gondolt

Reméljük, ismerik a mákos-meggyes bableves receptjét! Tudják, ez az az étel, amely úgy készül, hogy a szakács az előkészítés során véletlenül kettőt-hármat lapoz a szakácskönyvben.

Szanyi-Nagy Judit

No de a most következő receptek fele sem tréfa! Elsőként a sült víz elkészítését ajánljuk, amelyhez valószínűleg minden hozzávaló megtalálható a háztartásban.

Hozzávalók: másfél kiló nyers víz egyben, fél deci csapvíz, két korty kristályvíz és 4 jégkocka.

Elkészítés: a másfél kilós nyers vizet jól megmossuk, és hagyjuk, hadd csurogja ki magát. Ezután szárazra töröljük és még mindig egybehagyva óvatosan beemeljük az előre bevizezett aljú tepsibe, majd lassú tűzön sütni kezdjük. A vizet néha meglocsoljuk és az egészet átfordítjuk, hogy mindkét oldala egyformán piruljon, oda ne égjen. Miután villával megböködtük, hogy elég puha-e, kész is. Forró jégkockákkal díszítjük. (Víznek használhatunk instant vizet is. Egy liter vízhez adjunk két kanál vízport, jól keverjük el és kész is az instant változat!)

A nyár közeledtével készítsünk zsírfagylaltot! Hozzávalók: 5 adag vaníliafagyi, valamint egy adag kacsazsír (a fagyival azonos árnyalatú, szép sárga).

A fagylaltos tálkákat egyszerre vegyük ki a hűtőből, a kacsazsírost pedig a tesztelni kívánt vendég elé helyezzük. Már az első falat után sokat megtudhatunk vendégünk önfegyelmi erőnlétéről. Ha a második falat után sem kér kenyeret a fagyihoz, szégyenlős, ha pedig a felénél még mindig nincsen rosszul, nem mond igazat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!