Receptek

2012.06.26. 07:14

Csőben sült brokkoli

Csőben sült brokkoli receptjét ajánlja olvasóinknak Kőrösi Ferencné Manyika. A recept karfiolból ugyanígy elkészíthető, vagy akár házasíthatjuk is a kétféle zöldséget.

Zalai Hírlap

Egy közepes méretű brokkolit rózsáira szedünk, majd kevés, sós vízben félpuhára pároljuk. Közben 3-4 tojást keményre főzünk és 2 nagy sárgarépát karikára vágva, kevés olajon vagy vajon, pici sóval félkészre párolunk. Egy jénai vagy cserépedényt kivajazunk, búzacsírával meghintünk, rátesszük a brokkolit, a sárgarépát, a karikára vágott főtt tojást, picit sózzuk, majd megszórjuk pirított napraforgómaggal és leöntjük 2 tojás és tejföl keverékével. Reszelt sajttal meghintjük, sütőben közepes hőmérsékleten pirosra sütjük. Sonka- vagy parizerdarabokkal gazdagítható.

 

 

Nagyon finom és laktató egytálétel. A brokkoli gazdag C- és B-vitaminban, karotinban, jelentôs a kalcium-, vasés folsavtartalma. Rákmegelőző élelmiszerként is ismeretes és nem utolsó szempont, hogy önmagában kalóriaszegény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!