konzervekből gyorsan elkészül

2020.04.19. 07:30

Csilis bab – álnévvel: íme a chili con carne

Egy igazi „konzervétel” a csilis bab. Sokak kedvence lehet!

Mindmegette, Szanyi-Nagy Judit

Bab és kukorica találkozása extra szószosan Fotó: PxHere

Merész kijelentés az előző? Nézzék, mennyi konzerv kell ehhez a laktató ételhez: 1 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg darált pulykahús, 1 darab paradicsomkonzerv (hámozott paradicsomból), 1 doboz vörösbab- és 1 doboz kukoricakonzerv, 1 doboz fehérbab-konzerv, ketchup, só, 1 kávéskanál bors, 1 kávéskanál paprika, 1 kávéskanál csili, 1 kávéskanál oregánó és 0,5 dl olaj.

A hagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk (fokhagymanyomón átnyomjuk). Egy mélyebb lábosba olajat öntünk, felforrósítjuk, és a hagymát, majd a fokhagymát megdinszteljük benne. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, paprikát, csilit, oregánót szórunk rá, és addig kevergetjük, amíg a hús ki nem fehéredik.

Bab és kukorica találkozása extra szószosan
Fotó: PxHere

Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, nyomunk mellé ízlés szerint ketchupot, 45–50 percig rotyogtatjuk az egészet, ha szükséges, vizet öntünk hozzá, hogy jó szaftos legyen, és tovább fűszerezzük.

Hozzáadjuk az alaposan lemosott (igen, jól olvassák!) vörös- és fehérbab-, illetve kukoricakonzervet, s az egészet jól összeforraljuk. Az a lényeg, hogy ne legyen túl híg a lé, de azért ne is álljon meg benne a kanál. A legvégén megkóstoljuk, és kedvünkre fűszerezhetjük még csilivel, sóval, borssal. Gerezdekre vágott főtt tojással és reszelt sajttal, forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!