Receptek

2017.02.21. 20:40

Citromos kókusztorta recept

Magyaralmás (khb) - Mi a közös a citromban és a kókuszban? Semmi! De mennyeien finom torta készül belőle!

Megmondom őszintén, hogy amikor először olvastam a receptet, nekem nem illett össze a citrom és a kókusz. Éppen közelgett egy szülinap, gondoltam, kipróbálom!

Hozzávalók a tésztához: 1 db tojás, 1 dl étolaj, 10 dkg cukor, 35 dkg natúr joghurt, 4 evőkanál citromlé, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg liszt, 1 evőkanál sütőpor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 7 dkg kókuszreszelék. Egy tálban habosra keverjük a tojást a cukorral, majd az összes folyékony hozzávalót összekeverjük. Egy másik tálban a száraz összetevőket keverjük alaposan össze. Ezután a "folyékony" tálba apránként adagoljuk a száraz összetevőket. 180 C-fokos sütőben tűpróbáig sütjük (30-35 perc).

Citromos kókusztorta - könnyű, puha tészta, friss ízélmény Fotó: A szerző

Közben a krémet is összeállítjuk. Hozzávalók: 20 dkg natúr krémsajt, 2 dl hideg tejszínhab, 5 dkg porcukor, 2 db citrom reszelt héja, 3 evőkanál citromlé, 4 evőkanál kókuszreszelék. Egy tálban a tejszínhabot felverjük, egy másikban a krémsajtot kikeverjük a cukorral, a citromok reszelt héjával és levével. A két tál tartalmát összekeverjük, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket.

A tésztát ketté (vagy háromfelé) vágjuk, megkenjük a krémmel. Én ugyanezzel a krémmel vontam be, a tetejére citromkarikákat tettem.

Az eredeti recepten semmit nem változtattam. A kókusz valójában nem dominál, inkább a citrom érvényesül. Az ünnepelt nagyon örült, hát még én, mikor kiderült, hogy imádja a citromot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!