Receptek

2017.01.17. 20:00

Az utolsó kacsákból - Könnyes búcsú, konzerv őszibarackkal

Székesfehérvár - Szomorú, de a baromfivész miatt hiánycikké válik a kacsa és a liba. Ha még kapunk, veszünk, adjuk meg a kellő tiszteletet az eltűnő baromfiknak.

Kocsis Noémi

Pedig az ismert szakácsmondás szerint a kacsa roppant buta állat: egy darab kevés egy családnak, kettő meg sok. (Hogy ezt miért szegény kacsán veri le a magyar gasztronómia, fogalmam sincs...) Miután a hazai hírekben múlt héten is félreverték a harangot a kacsa és a liba felett, kevesebbszer kerülnek majd asztalunkra. De míg kerülnek, mit készítsünk belőlük? Nagyon vonzónak tűnik a „Ropogós kacsasült pofonegyszerűen" recept, főleg, ha azok közé tartozunk, akik egész madárral nem szívesen birkóznak.

Bőrös kacsamellsült mézben karamellizált barackkal - méltó búcsú a baromfivésznek e hetekben áldozatul eső magyar kacsaállománytól. Sütőben fél órát süssük még a tűzön megpirítás után Fotó: Simple Living and Eating

Négy személyre egy kiló kacsamell szükségeltetik, amelynek bőrös részét úgy centinként beirdaljuk, de a húsba ne vágjunk bele! A szeleteket száraz, forró serpenyőben kezdjük pirítani, bőrrel lefelé - a hamar kisülő zsírban szépen megpirulnak. Öt perc után megfordítjuk, szintén öt percre. Meghintjük kevés zúzott fokhagymával, tört korianderrel, sózzuk-borsozzuk. 170 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük rácson, alá tegyünk edényt, felfogni a kicsöpögő zsírt. Az eredeti recept szerint vajon, mézzel megfuttatott, fahéjjal megszórt fél (konzerv) őszibarackot süthetünk hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!