gyümölcsös süti

2020.09.02. 12:00

A muraközi zlevenka a horvátok kedvenc süteménye

A zlevenka egy délvidéki sütemény. Íme a hozzávalók: egy bögre finomliszt, csipetnyi só, három tojás, egy pohár joghurt, tíz deka cukor, sütőpor, némi gyümölcsdarab.

Tihanyi Tamás

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A lisztet a többivel masszává kell összekeverni, olyan sűrűnek kell lennie, mint amilyen a palacsintatészta. A tepsit vajjal vagy margarinnal bekenjük, liszttel beszórjuk, a tésztát a tepsibe beleöntjük, majd a tetejére egy kis tejfölt öntünk.

A horvátok kedvence
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A tepsit előre melegített sütőbe tesszük, harminc perc múlva már tálalhatunk is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!