gyümölcsös süti
2020.09.02. 12:00
A muraközi zlevenka a horvátok kedvenc süteménye
A zlevenka egy délvidéki sütemény. Íme a hozzávalók: egy bögre finomliszt, csipetnyi só, három tojás, egy pohár joghurt, tíz deka cukor, sütőpor, némi gyümölcsdarab.
Tihanyi Tamás
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap
A lisztet a többivel masszává kell összekeverni, olyan sűrűnek kell lennie, mint amilyen a palacsintatészta. A tepsit vajjal vagy margarinnal bekenjük, liszttel beszórjuk, a tésztát a tepsibe beleöntjük, majd a tetejére egy kis tejfölt öntünk.
A tepsit előre melegített sütőbe tesszük, harminc perc múlva már tálalhatunk is.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre