a citromlé miatt lesz friss

2020.10.18. 07:30

A közkedvelt tárkony – Csirkehússal még laktatóbb ez a leves

A Fejér menü elkészítésének tippjein túl egy receptet mégis olvasóink számára közrebocsátunk, méghozzá Kovács Zoltán szakács jóvoltából.

Szanyi-Nagy Judit

A citromlével még frissebb levest kapunk!

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A móri étteremben a következőképpen készítették el az ízletes tárkonyos levest.

Hozzávalók (4 főre): 40 dkg csirkemell, 30 dkg zöldborsó, 3 darab sárgarépa, 3 darab petrezselyemgyökér, 2 darab vöröshagyma, 2 dl főzőtejszín, 3 evőkanál liszt, 2 evőkanál zsír, 1 szál friss tárkony, 1,5 liter víz vagy alaplé, fél citrom.

A citromlével még frissebb levest kapunk!
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Az elkészítés menetét is a szakács jegyezte le. Eszerint a zöldségeket megtisztítjuk, majd felkockázzuk. A hagymát finomra kockázzuk, ezt követően a zsiradékon megpirítjuk. Néhány perc után mehet rá a zöldség, ezeket szintén lepirítjuk. Miután ez a fázis elkészült, és a zöldségek picit összeestek, kivesszük azokat a fazékból. A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a kockára vágott húst is. A zöldségeket a húshoz adjuk, majd felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal fűszerezzük, és addig főzzük alacsony lángon, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ez mintegy 15–20 percet jelent.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, belekanalazunk egy merőkanálnyi levest, majd simára keverjük. Óvatosan a leveshez öntjük, végül citromlével ízesítjük.

Ha a fentebb említett tippekre is kíváncsi vagy, itt olvashatod őket:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!