Receptek

2019.10.24. 07:05

A Kárpát-medence ízei: november 5-től kapható a különleges szakácskönyv

Olvasóink kitettek magukért, küldték és csak küldték a jobbnál jobb recepteket a hamarosan megjelenő idei szakácskönyvünkbe.

Nyemcsok László

Horváth Ferenc és Prohászka Béla mesterszakácsok idén is számos finomságot készítettek az olvasók receptjeiből

Fotó: MW

A Kárpát-medence ízei olvasóinktól című albumban a határon belül és túl élő magyarok, valamint a nemzetiségek gasztronómiai világa elevenedik meg. Olvasóink bizonyították, igazi kincsek őrzői, tudói. Szakácskönyvünknek ez adja a hasznosságát, egyben különlegességét. A családok szakácskönyvét azért készítettük el, hogy kedvet csináljunk a sütéshez-főzéshez, és már-már feledésbe merült ételek receptjeit hozzuk elő újra.

– Másoktól tanulni nem szégyen, sőt, hasznos, hogy az ételkészítésünk kiteljesedjen, sokszínűbb legyen – hangsúlyozta Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, a könyvbe került recepteket kiválasztó zsűri elnöke. – Sok-sok ételünkről nem tudjuk, hogy még a Vereckei hágón át hoztuk magunkkal, vagy a történelem sodrában került hozzánk más nemzetektől, nemzetiségektől. Az a fontos, hogy olvasóink megőrizték a felmenőik által készített ételeket, vagy maguk állítottak öszsze olyan recepteket, melyek a hagyományokat ötvözik az újdonságokkal.

A zsűri nem volt könnyű helyzetben, 1800 receptből kel lett az albumba kerülő több mint 150-et kiválasztania.

Horváth Ferenc és Prohászka Béla mesterszakácsok idén is számos finomságot készítettek az olvasók receptjeiből
Fotó: MW

– Arra törekedtünk, hogy a gyakorló és kezdő háziaszszonyok, a konyhában szívesen tüsténkedő férfiak is találjanak kedvükre való receptet – hang

súlyozta Tímár András mesterszakács és Rajki István mestercukrász.

– Számomra a legnagyobb meglepetés az, hogy mennyi egyszerű ételt készítettek anyáink, nagyanyáink a kertben, a kamrában rendelkezésre álló alapanyagokból, fűszernövényekből – emelte ki Prohászka Béla. – Ma ezeknek egy része a reformétkezés palettáján jelenik meg újdonságként. Az album végén a hazai gasztrovilág történetéből idézünk fel érdekességeket, és konyhakultúránk több mint ezeréves történelmi fejlődését idézzük fel.

Többen már telefonáltak, hogy nagyon várják a könyvet, nekik is elmondtuk, hogy hamarosan kézbe vehetik! A kiadványt keresse november 5-től kézbesítőinknél, ügyfélszolgálati irodáinkban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!