2020.03.18. 07:30
A darált hús új élete: rántott szelet
A darált hús sokáig eláll a mélyhűtőben, és számos felhasználási módja létezik. Éppen ezért kiváló alapanyag. Gondolnák vagy sem, még rántott hús is készíthető belőle!
A fasírt alapja a darálthús és a sok hagyma
Forrás: Shutterstock
Négy adaghoz a következő hozzávalókra van szükség: 300 gramm darált sertéscomb, 150 gramm reszelt sajt, só és bors. A panírhoz liszt, tojás és zsemlemorzsa kell. A sütéshez zsírt vagy étolajat használunk.
Mindössze harminc perc alatt elkészül az ekképpen sült rántott hús. Először előkészítjük a darált húst. Ha mélyhűtőből vesszük ki, hagyjunk elég időt a kiolvadásra. Célszerű már egy nappal korábban a konyhapulton egy tálban hagyni a húst. Másnap, szintén az előkészítés részeként, lereszeljük a sajtot.
Összekeverjük a darált húst, a sajtot, valamint a fűszereket: a sót és a borsot. Ezekből négy nem túl nagy gombócot formálunk, majd két-két folpack közé lapítjuk. A következő lépés a panírozás: lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk a kilapított hússzeleteket, végül étolajban kisütjük őket.
Ízlés szerint készítsünk hozzá köretet: rizst, burgonyapürét vagy éppen salátát. Utóbbiból a majonézes változatot ajánljuk: szeleteljünk össze zöldségeket, vagy használjunk salátamixet, arra pedig nyomjunk majonézt. Mindezt sóval, borssal, esetleg citromlével frissítsük a jobb ízélményért.