különleges husi az asztalra

2020.03.18. 07:30

A darált hús új élete: rántott szelet

A darált hús sokáig eláll a mélyhűtőben, és számos felhasználási módja létezik. Éppen ezért kiváló alapanyag. Gondolnák vagy sem, még rántott hús is készíthető belőle!

Szanyi-Nagy Judit

A fasírt alapja a darálthús és a sok hagyma

Forrás: Shutterstock

Négy adaghoz a következő hozzávalókra van szükség: 300 gramm darált sertéscomb, 150 gramm reszelt sajt, só és bors. A panírhoz liszt, tojás és zsemlemorzsa kell. A sütéshez zsírt vagy étolajat használunk.

Mindössze harminc perc alatt elkészül az ekképpen sült rántott hús. Először előkészítjük a darált húst. Ha mélyhűtőből vesszük ki, hagyjunk elég időt a kiolvadásra. Célszerű már egy nappal korábban a konyhapulton egy tálban hagyni a húst. Másnap, szintén az előkészítés részeként, lereszeljük a sajtot.

Összekeverjük a darált húst, a sajtot, valamint a fűszereket: a sót és a borsot. Ezekből négy nem túl nagy gombócot formálunk, majd két-két folpack közé lapítjuk. A következő lépés a panírozás: lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk a kilapított hússzeleteket, végül étolajban kisütjük őket.

Ízlés szerint készítsünk hozzá köretet: rizst, burgonyapürét vagy éppen salátát. Utóbbiból a majonézes változatot ajánljuk: szeleteljünk össze zöldségeket, vagy használjunk salátamixet, arra pedig nyomjunk majonézt. Mindezt sóval, borssal, esetleg citromlével frissítsük a jobb ízélményért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!