Egy bögre boldogság

2022.04.29. 17:00

Egyszerű és nagyszerű: a tökéletes bögrés süti receptje

A „gyorsan valami finomat” jeligére elég csak egy bögréhez és néhány alapvető hozzávalóhoz nyúlni, majd izzíthatjuk a mikrohullámú sütőt. Csupán néhány perc alatt készíthetünk ízletes csokoládés vagy gyümölcsös süteményt.

Héjj Vivien

A mikró „rejtett” funkciója: bögrés süti készíthető

Forrás: Mindmegette

A mikrót alapfunkcióján – az ételek megmelegítésén – túl akár sütemények elkészítésére is használhatjuk. Természetesen nem arról van szó, hogy a soron következő születésnapi torta piskótáját is érdemes betenni a forgótálra, viszont egy gyors és könnyed édesség elkészítésére tökéletesen alkalmas. Egy csokoládés és egy gyümölcsös variációt mutatunk, melyek közös metszete a gyors elkészíthetőség és az ínycsiklandó íz. A csokis süteményhez az alábbi hozzávalókra lesz szükség: 4 evőkanál liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 4 evőkanál porcukor, 1 tojás, 3 evőkanál tej, 3 evőkanál napraforgóolaj. 

Az imént felsoroltakat a leírtak szerinti sorrendben keverjük össze egy nagyobb, mikrózható bögrében vagy tálban, majd a mikró legmagasabb fokozatán 3 percig süssük. Fogyasztható önmagában, de ha úgy döntünk, tálalhatjuk vaníliafagylalttal, -sodóval is. A gyümölcsös verzióhoz készítsünk elő 4 evőkanál lisztet, 3 evőkanál kristálycukrot, 1 kávéskanál sütőport, 1 csomag vaníliás cukrot, 3 evőkanál tejet és ugyanennyi olajat, 1 tojást, 1 narancs reszelt héját és néhány csepp narancslevet. A felsorolt hozzávalókat alaposan keverjük össze, majd egy nagyobb bögrében – esetleg hőálló műanyag tálban – tegyük 3 percre mikróba. Amikor elkészült, kiboríthatjuk egy tányérra, s porcukorral meghintve, lekvárral tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!