Sajtos muffin

2022.01.08. 15:00

Puha, omlós, azonban az édes ízektől mentes

Ezúttal a sós muffinok világába kalauzoljuk olvasóinkat. A sütemény, amely nem édesség, egy csésze tea vagy kávé mellé is tökéletes társ lehet. Gyorsan elkészül, és szinte lehetetlen elrontani.

Héjj Vivien

A hagyományostól eltérően most a sajt zamata dominál

Forrás: Héjj Vivien / Fejér Megyei Hírlap

Néhány héttel ezelőtt jelen rovatunk hasábjain már szót ejtettünk a muffin és cukormázzal, habbal díszített társa, a cupcake létrejöttéről és evolúciójáról. Az édességek és a gyorsan elkészíthető, gyakorlatilag elronthatatlan sütemények kedvelőinek nagy kedvencévé válhat a papírkapszlik ölelésében készülő sütemény.

Eme élvezetről azoknak sem kell lemondaniuk, akik a sósabb, fűszeresebb ízvilágot részesítik előnyben, ugyanis a muffinok különlegessége egyebek mellett a végtelen variációkban rejlik. Készíthetünk akár sonkás, zöldséges, fűszeres vagy éppen sajtos verziót is, most utóbbira mutatunk egy gyors és ínycsiklandó alternatívát.

A füstölt sajtos muffin elkészítéséhez habverővel keverjünk össze egy tálban 2 tojást, egy teáskanál sót, 50 gramm puha vajat és 150 milliliter tejet. Egy másik edénybe keverjünk el 150 gramm lisztet, 150 gramm teljes kiőrlésű lisztet, 10 gramm sütőport és 150 gramm reszelt füstölt sajtot.

Utolsó lépésként elegyítsük a száraz és nedves hozzávalókat, majd alaposan keverjük el az így kapott muffintésztát. Ha túl sűrűnek érezzük, 50-100 milliliter tejjel hígíthatjuk.

A masszát adagoljuk kibélelt vagy zsiradékkal kikent sütőformába, a muffinok tetejét pedig szórjuk meg 50 gramm gouda és ugyanennyi füstölt sajt keverékével. A sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt elkészül. Önmagában fogyasztva, valamint tea és kávé mellé is tökéletes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!