minden, ami gyümölcs

2021.07.25. 09:00

Dunsztja sincs a befőzésről? Segítünk (videó)

Nincs is annál felemelőbb érzés, mint amikor kiélvezhetjük a saját munkánk gyümölcsét. Jelen esetben pedig szó szerint értjük.

feol.hu

Fotó: feol.hu

A nyár az egyik legcsodálatosabb évszakunk. Ilyenkor a tavasszal virágba borult fákon megteremnek a zamatosabbnál zamatosabb gyümölcsök, lédús csemegék. Teljesen természetes, hogy ezeket az ízeket palackba szeretnénk zárni, hogy később, akár télen is élvezhessük őket. Nagy szerencsének örvendhetünk, hiszen kis hazánkban bőven terem mindaz, amit érdemes tartósítani „ínségesebb” időkre. Ilyen például az eper, a cseresznye, a meggy, a barack, a körte, a szilva és az alma.

Tudta? Feltehetően a birs volt az első gyümölcs, amit tartósítani kezdtek.

Az első világháború végéig nem volt elterjedt a cukorral való tartósítás, és olykor fél, vagy akár egy egész napig főzték az eltenni kívánt gyümölcsöt, lekvárt. Szerencsénkre manapság már nem ennyire körülményes a folyamat és pofonegyszerű használatú fixálók is a segítségünkre vannak. Hogy pontosan milyen gyümölcsöt és hogyan érdemes eltennünk, arról egy dinnyési háziasszonyt faggattunk, tartson velünk!

Ön milyen gyümölcsöket szeret eltenni télire? Írja meg kommentben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!