Gasztrománia

2019.05.30. 16:00

Recepttipp: Gyors, olaszos hangulatú főétel

A paradicsom, a csirke, a sajt és a tészta találkozása – ízlés szerint savanykásan vagy édesen.

Szanyi-Nagy Judit

Sűrített és koktél: mindkét paradicsomból kerül a tálra

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Hozzávalók 4 adagra: 1 darab (nagy) csirkemell, 1 kanál olívaolaj, ízlés szerint só, bors, oregánó, 150 gramm sűrített paradicsom, 1 dl víz, ízlés szerint koktélparadicsom, olajbogyó, kristálycukor.

Sűrített és koktél: mindkét paradicsomból kerül a tálra
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Előkészítem az alapanyagokat. A csirkemellet kockára vágom, sózom, borsozom, kicsit pihentetem. Eközben félbevágok néhány koktélparadicsomot, kisebb karikákra szelem az olajbogyókat. Egy serpenyőbe kevés olívaolajat öntök (a hús úgyis levet ereszt majd), s amikor az felmelegedett, hozzáadom a csirkét. Addig sütöm, amíg mindegyik darab fehér színt nem kap. Ezután sót, borsot, ízlés szerint oregánót adok hozzá. Elkeverem a húst a fűszerekkel, ezt követően öntöm rá a sűrített paradicsomot. Picit elkeverem, hozzáadom a vizet, majd néha-néha megkavarom, így érem el a kívánt, nem folyós, inkább sűrű állagot. Hogy kristálycukor kerül-e bele, ízlés kérdése: van, aki a fanyarabb paradicsomos ízt, más az édesebbet kedveli – ennek függvénye, rakunk-e bele cukrot, és ha igen, mennyit. Amikor úgy érzem, hogy majdnem elkészült a szósz és megsült a hús, hozzáadom a zöldségeket is. Kicsit megfonnyasztom őket. Hagyományos módon főzött (víz, étolaj, só) penne tésztával tálalom, a tetejére sajtot szórok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!