Receptek

2011.07.05. 09:28

Csapjunk a lecsóba!

Van, akit filozofálásra ösztönöz, mást kísérletezésre késztet, de fesztivált is tartanak a tiszteletére. Csábereje óriási, az orrunknál fogva vezet bennünket: nincs nyár lecsó nélkül.

PLT

Noha Krúdy Gyula úgy tartotta, nyáron paprikát és paradicsomot, télen lecsót kell fogyasztani, ezekben a hetekben kevés család asztaláról hiányozhat ez az étek.
Balkáni eredetű – bár akadnak, akik ezt vitatják –, minden esetre ma már a hazai gasztronómia nélkülözhetetlen eleme. Az elnevezés maga egyes források szerint 1940- ben jelent meg először az Új Idők Lexikonában. Ahány ház, annyiféle lecsó készül, gyakorlatilag a hűtőszekrény tartalmától függ, mi kerül még a hagyma, paradicsom, paprika triója mellé. Lehet gombás, kolbászos, szalonnás, virslis, tojásos, rizses vagy tarhonyás, ehetjük csípősen, tejföllel vagy anélkül, de a lecsóalapot többféle feltéthez is adják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!