Ráckeresztúr

2012.03.27. 12:41

Új alpolgármester Ráckeresztúron

Hosszú évek óta először sikerült elsőre alpolgármestert választani a településen.

Herkli Antal

Hétfőn kora este, várakozásokkal teli eseményre gyülekeztek Ráckeresztúr lakói a helyi tornacsarnokban. A március 11-i sikeres időközi önkormányzati választás eredményét pecsételték meg ünnepélyes keretek között. A Himnusz eléneklése után Bicskei József, a választási bizottság elnöke összegezte, hogy a választás, érvényes és eredményes volt.

A Petőfi Sándor Általános Iskola kisdiákjai furulya muzsikával emelték az est ünnepélyességét.

Zamody János korelnök vezette le az alakuló ülést. Gratulált valamennyi jelöltnek, akik megmérettették magukat. Az ünnepélyes eskü szövegét ifj. Cseprekál István mondta, amire a többi képviselő ”Isten engem úgy segéljen!” felkiáltással esküdött, és aláírásukkal szentesítettek azt. Fogadták, hogy legjobb tudásukkal Ráckeresztúr jobbulását fogják szolgálni.


A képviselői megbízólevelet átvette: ifj. Cseprekál István , Dienes Gábor, Ónody Miklós, Kókai Dávid, Dr. Zamody János, Szabó József.

A korelnök sajnálatát fejezte ki, és gyógyulást kívánva mondta, hogy az újonnan megválasztott polgármester, Szentes-Mabda Katalin Dóra, betegsége miatt nem tudott részt venni az alakuló ülésen. Az ő eskütétele és beiktatása felgyógyulása után, szintén ünnepélyes keretek között fog megtörténni.

Hosszú évek óta először sikerült elsőre alpolgármestert választani. Titkos szavazással egyöntetű, hat igen szavazatot kapott Dienes Gábor, aki megköszönte képviselőtársai bizalmát. Elmondta, hogy nem fogadja el a fizetséget, ami jár a tisztséggel, hanem önzetlenül akar, és fog dolgozni Ráckeresztúrért, szeretett falujáért, és azok lakóiért. Továbbá, így szeretne segíteni a nehéz helyzetben lévő önkormányzaton is. A teremben lévők hatalmas tapssal üdvözölték az új alpolgármestert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!