Ráckeresztúr

2012.06.07. 05:35

Negyvenhárom kis óvodás ballagott Ráckeresztúron

Virágok, jókívánságok, közös fényképek, talán néhány, alig észrevehető könnycsepp, és a fájó elszakadás érzése lengte át szombat délelőtt a ráckeresztúri tornacsarnokot, ahol egy kedves mérföldkőnek lehettünk tanúi.

Herkli Antal

Az idő múlását azon vesszük észre mi szülők, nagyszülők, hogy gyerekeink, unokáink éle,  egy-egy fontos, felejthetetlen mérföldkövéhez ér. Ilyenkor kicsi és nagy, fiatal és idős, gyerek és szülő, tanuló és nevelő ünnepel, sommáz és előre tekint.

Így volt ez szombaton, június másodikán Ráckeresztúron is, amikor 43 kisóvodás mögött zárult be a puha fészket jelentő óvodakapu. Olyan volt ez az óvoda, mint a cinege fészke: meleg és biztonságos. Biztonsággal, szeretettel, törődéssel, simogatással, és csepegtetett tudással volt kibélelve.

Szombat délelőttjén egy zsúfolásig megtelt tornacsarnok ünnepelte a búcsúzó kis óvodásokat. Ők ének, tánc, színielőadás egységét adták elő. A jól összeállított műsor dicsérte a felkészítő óvónénik tudását, szeretetét, akik most elengedték a végzős kis óvodásaikat.

A műsor a pünkösdi népszokásokhoz kapcsolódott. A pünkösdi királyné és pünkösdi királyválasztás, ügyességpróba, ének, tánc, vers, mind-mind magába foglalta az ünnepet, a búcsúzást, amit a ballagók adtak elő.

- Óvodánkban a zenei nevelésnek hagyományőrző szerepe van, ebből építkezünk, erre támaszkodunk. Őrizzük magyarságunkat, és átörökítjük gyermekeinkbe. Mert ahogy egy mottóként is elfogadható bölcsesség tartja, Múlt nélkül nincs jövő! - mondta köszöntőjében Baki Bálintné Marika, vezető főóvónő.

 A harminc kislány és a tizenhárom kisfiú megkapta a fakanálra kötött batyut. Így már elindulhatnak a nagybetűs életbe, az iskola első osztályába.

Gózonyné Szekeres Ildikó igazgatónő örömmel vette át a kis nebulókat, a jövő zálogait. Kedves énekekkel köszöntek el a kisebb óvodások, ballagó társaiktól.

Az önkormányzat nevében Szentes Mabda Katalin polgármester minden ballagónak, egy csomag színes ceruzát ajándékozott. Kívánva, hogy álmaik, vágyaik szépek színesek legyenek.

Ez ünnep alkalmából, a Ráckeresztúri Mosoly Tagóvoda Mosoly Rendet adományoz a Makk Marci csoport dajka nénijének, Molnár Sándorné Eta néninek, 40 éves szolgálatáért.

Az édesanyák és kicsinyeik gyűrűjében a Makk Marci, a Méhecske és a Napsugár csoport óvőnői a búcsúzás szalagját kötötték az óvoda zászlajára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!