Pusztavám

2017.02.27. 11:30

Ha nincs közös munka, nincs közös ünnep

A hagyományos pusztavámi Nemzeti Hét, és az ennek keretében megrendezett „Arbeiten im Bauernjahr” című kiállítás megnyitójára a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola Pusztavámi Tagiskolájában került sor február 20- án.

B. Kiss László

A megnyitón jelen volt Törő Gábor országgyűlési képviselő, Pusztavám Önkormányzatának és a Német Nemzetiségi Önkormányzat képviselői. A meghívottak között volt Brücklné Staudt Mónika a Szivárvány Óvoda vezetője, továbbá Pusztavámi József és felesége Marika néni is, ők ketten a vitrinekben bemutatott népművészeti remekeket, maketteket bocsátottak a látogatók rendelkezésére.

A képen a  diákok régi konyhai használati eszközökkel ismerkednek Fotó: Az iskola

Kovács Géza az iskola igazgatója köszöntőjében kiemelte: ha nincs közös munka, nincs közös ünnep; ha nincs közös ünnep, nincs közösség sem. Instant világunkban a technika segítségével szinte minden előállítható, de közösség nem, éppen ezért kell hangsúlyt fektetni a hagyományok megőrzésére és továbbadni azt a jövő nemzedék számára.

A tárlat megtekintése után a meghívottak ellátogattak a Szivárvány Óvodába, ahol –szintén a Nemzetiségi Hét keretében -  a kicsik adtak rendkívül színvonalas műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!