Pusztavám

2014.06.16. 12:58

Három napos mulatság zajlott Pusztavámon

A megnyitó péntek délután a Művelődi Házban kezdődött, ahol Merkatz László Pusztavám polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

Ekkor adták át az önkormányzat által alapított díjakat, ám előtte a helyi fúvószenekar tagjai eljátszották a Himnuszt, majd a legkisebb német néptánccsoport tagjai szórakoztatták a szépszámú közönséget. Díszpolgári kitüntetésben részesült: Petrovics István (posztumusz), az elismerést felesége, Gabika vehette át. A németországi testvérvárosból (Geretsridből) érkezett vendégeket is köszöntötték: Gerhard Zapfit, és Cornelia Irmert.

Folytatva a kitüntetettek névsorát: Pusztavámi Kálmánné a Pusztavámi Német Nemzetiségi Énekkar tagja „Pusztavám Közéletéért” címet vihette haza. Molnár Sándorné és Róth Antalné pedagógusok a „Község Közoktatásért” díjban részesültek. „Pusztavám Község egészségügyéért, szociális helyzetének javításáért” díjat idén Fogarasi Csabáné egészségügyi dolgozó kapta. Merkatz Ildikó a helyi Karitász vezetője „Pusztavám Közéletéért” díját vehette át.

A katolikus templom megújult terét és az új toronyórát Spányi Antal megyéspüspök szentelte föl

Fülöp Gyula polgárőr a „Község közrendjéért” kitüntetést kapta.  A méltatást Kubinyi Balázs alpolgármestertől hallottuk, a díjakat Merkatz László polgármester adta át. Az első napi program kiemelt eseménye a 15 éves Pusztavámi Polgárőr Egyesület köszöntése volt. Beszédet mondott: Cseh István a Megyei Polgárőr Szövetség Fejér Megyei elnöke és dr. Kovács Ferenc alezredes a móri rendőrkapitányság vezetője ugyancsak megköszönte a pusztavámi polgárőrök eddigi munkáját, és reményét fejezte ki, hogy a jövőben is együttműködnek. Cseh István a polgárőrség nevében kitűntetéseket adott át: Petrovics István (posztumusz) Pusztavám korábbi polgármesterének, a helyi polgárőrség alapításáért, Horváth Juditnak alapító elnöknek, Hadusfalvy István alapító titkárnak, Limbacher Róbertnek, Bese Andrásnak, Zombó Kálmánnak, Pintér Istvánnak, Farkas Ervinnek, Finta Bálintnak, Friedmann Ferencnek, Friedmann Attilának, Huszár Miklósnak, Schüldt Józsefnek, és Horváth Józsefnek.Nagy sikert aratott Kosztics László csókakői fafaragó művész borászattal kapcsolatos kiállításának megnyitója.

A június 14-i programok közül nagy figyelmet érdemelt a 9 órakor startoló Foci-és Főzőverseny, amelyet a helyi sporttelepen rendeztek meg.

Több mint tíz csapat nevezett, közülük a postások vitték el a pálmát.  Akik kíváncsiak voltak Marót Viki és a Novakultúr zenekar fellépése, azok 17,30-től a nagy sátorban meghallgathatták őket. Június 15-én (vasárnap) több program is színesítette a kis sváb település falunapját: 11 órakor mise – istentisztelet volt a templomokban, majd a szokásos faluebéd következett, ami most is – mint minden évben – ingyenes volt. A jó ételhez jó zene is „dukált”, Vásárhelyi Prodán Miklós magyar nóta-és operett-énekes szórakoztatta a nagyérdemű közönséget.

Az ebéd után rögtön fúvószenekari gálaműsor következett, ahol az Aba-i, a Martonvásár-i, az Oroszlány-i, és a 25 éves Pusztavámi Német Nemzetiségi Fúvószenekar játszott a sátorban. A rég várt katolikus templom körüli teret felújították, sőt, a templomtorony új órát kapott. Az ünnepélyes avatást és szentelést, Spányi Antal megyéspüspök celebrálta. Ezen a napon – a katolikus templomban – 13 személy bérmálkozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!