Pusztaszabolcs

2017.03.26. 13:02

Kistérségi népdalosok versenye Pusztaszabolcson

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg április 7-én a Kistérségi Népdalversenyt a József Attila Általános Iskola és a Pusztaszabolcsi Kulturális Értékmentő Egyesület szervezésében.

Virágh Ildikó

A dalversenyen az elmúlt évekhez hasonlóan a pusztaszabolcsi diákok és a környező települések általános iskolásai szerepelnek.

Csányiné Pergel Andrea egyesületi elnök elmondta: minden tavasszal megrendezik a népdalversenyt, amelyre Adonyból, Besnyőről, Ercsiből, Iváncsáról, Perkátáról, Rácalmásról érkeznek rendszeresen versenyzők, de martonvásári diákok is jelentkeztek már. A népdalénekes iskolások négy korosztályos kategóriában lépnek föl.

A Kistérségi Népdalverseny hagyomány Pusztaszabolcson. A fotó egy korábbi versenyen készült a besnyői citerásokról
Fotó: Archív

Az elnök kiemelte, a verseny előkészületeiben és lebonyolításában együtt dolgoznak Boros Ildikó pusztaszabolcsi énektanárnővel, aki főszervezőként évek óta sokat tesz a hagyománnyá vált rendezvény sikeréért. A résztvevők és díjazottak jutalmazását az egyesület vállalja, a többi között különböző népművészeti alkotások, kerámiák, nemezelt tárgyak, hímzett terítők várnak ajándékozásra.

- Minden évben valami népzenéhez köthető aktualitáshoz szervezzük a versenyt, és mivel Kodály-emlékév van az idén, így természetes, hogy Kodály Zoltán által gyűjtött népdalokkal mutatkoznak be a dalosok a Boldogasszony Közösségi Házban - mondta el az egyesületi elnök. Hozzátette: 40-50 versenyzőre számítanak.

Már összeállt a népdalverseny zsűrije is, Fazekasné Domak Anikó pázmándi népzenetanár lesz az elnök, a tagok pedig Szuszán Jánosné, a Besnyői Népdalkör vezetője, valamint Csányiné Pergel Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!