Pusztaszabolcs

2015.02.03. 14:46

Katasztrófavédelem: főfelügyelői szemle Pusztaszabolcson

A Pusztaszabolcsi Katasztrófavédelmi Őrsre látogatott a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője kedden.

Geiger Zoltán tűzoltó alezredes ellenőrizte a szolgálatellátást, megtekintette az elhelyezési körülményeket, a technikai felszereléseket és az egyéni védőeszközöket. A látogatás alkalmával a szolgálati csoport eddigi tapasztalatairól kötetlen beszélgetés keretében tájékozódott a megyei tűzoltósági főfelügyelő.

A Pusztaszabolcsi Katasztrófavédelmi Őrs 2014. december elsején kezdte meg működését. A tavaly épült laktanyában négy hivatásos tűzoltó és egy gépjárműfecskendő áll indulásra készen, és tíz település védelmét látják el. Korábban 24-26 percbe telt mire erre a területre Dunaújvárosból vagy Székesfehérvárról megérkezett a segítség. Január 7-én a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók csaknem tíz perccel korábban érkeztek ki az M6-os autópályára egy balesethez, és kezdték meg egy roncsokba szorult sérült mentését, mint a Dunaújvárosból riasztott másik egység.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!