Pusztaszabolcs

2014.10.05. 15:35

Itt őrzik a város múltját

Pusztaszabolcs - Július végén adták át ünnepélyesen, azóta sok látogatója volt már a Hagyományok Házának, ahol a város helytörténeti gyűjteménye látható.

Fejér Megyei Hírlap

A ház rendszeres nyitva tartási idővel üzemel: kedden és szerdán délelőtt és délután (10-12 óráig, illetve 15-17 óráig), pénteken délelőtt 10-12 óráig, vasárnap délután pedig 15-17 óráig nézelődhet a látogató a sok érdekességet kínáló gyűjteményben, de előzetes egyeztetés után más időpontban is érkezhet az érdeklődő. A helyi oktatási intézmények kihasználják a lehetőséget, a ház közösségi oldalának tanúsága szerint az egészen kicsiktől kezdve a középiskolásokig jártak már itt. A gyűjtemény olyan sokágú, hogy mindenki biztosan talál magának érdekességet: kereskedelmi emlékek, fotógyűjtemény, iskolatörténeti eszközök, régi bútorok, berendezési tárgyak, egyenruhák, mindennapi használati, de még tűzoltó eszközök is találhatók benne.

A helyi oktatási intézmények kihasználják a Hagyományok Háza adta lehetőségeket, óvódástól a középiskolásig sok gyerek, fiatal járt már itt képünkön a gimnázium 11. d osztálya
Fotó: facebbokk hagyományok háza

A helytörténeti gyűjtemény része és büszkesége egyben a megyében egyedülálló, immár huszonkilenc kötetből álló kiadványsorozat, amely a település helytörténetét dolgozza fel igen sokoldalúan, képekkel illusztrált, szép kiállítású füzetekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!