Pusztaszabolcs

2016.07.01. 12:15

Időkapszula a ligetben

Pusztaszabolcs - Időkapszulát helyeztek a Szabolcs Vezér szobor alapköve alá június 29-én. Az Egészségügyi Centrum előtti téren folyó munkálatokból majd minden résztvevő kivette a részét.

Sebestyén Lilla

Képeslapok, papírvirág, a város kincseit összefoglaló kiadvány, a polgármesteri hivatal névsora és a Szabolcs Liget látványterve is ott pihen abban az időkapszulában, amit múlt héten kedden helyeztek el az Egészség Centrum előtti téren, ahová július 31-én Szabolcs Vezér mellszobra is kerül.

A megjelent vendégek többsége részt vett az alapkő letétel munkálataiban, mely a Szabolcs Vezér szobor leendő helyét jelöli

- A városvezetés már közel húsz éve tervezte, hogy a Millenáris Park mellett egy új közösségi teret alakít ki. Az akkori elképzelés egy szökőkutat állított volna a park központjába, most azonban, hogy újra lehetőség nyílt ennek a térnek a rendezésére, parkosítására, a képviselő-testület azt javasolta, hogy az identitásunk megerősítése végett egy Szabolcs Vezér szobrot készíttessünk - mondta el Csányi Kálmán polgármester.

A szobor kivitelezése mostmár meg is kezdődött az alapkőletétellel, amihez a város lakói is hozzájárultak: egymásnak adták az ásót az emberek.

A Szabolcs Vezér szobrot - mely Halassy Csilla művész keze munkáját dicséri - július 31-én avatják fel, fél hatkor. A rendezvényt plusz programokkal színesítik majd: három órától például egy konferenciát rendeznek, mely elsősorban Szabolcs Vezér korszakával foglalkozik, A helyszínen székesfehérvári, illetve budapesti régészek előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!