Pusztaszabolcs

2016.09.19. 16:30

A szabolcsi lecsó titka: házi cukkini és tojás

Pusztaszabolcs - A Hivatali Molyok csapata lett a szombati családi nap égisze alatt rendezett lecsófőző verseny győztese.

Sebestyén Lilla

A műfüves pálya melletti teret belengte a lecsó összetéveszthetetlen illata, ami nem is csoda, hiszen idén húsz csapat települt ki a gyepre szombaton, megfőzni ennek a szezonális finomságnak a különböző változatait: készült gombás, csípős, tojásos, kolbászos, de rizses is a bográcsokban.

Tüke László, a családi nappal egybekötött lecsófőző verseny szervezője elmondta: az öttagú zsűri az ízeken túl a küllemet is vizsgálta. Azért különdíj járt, ha valaki gusztusosan tálalta az étket.

A résztvevő csapatok mindegyike kapott emléklapot, az első három helyezett pedig egy tortát, illetve egy üveg szabadon választott itókát is átvehetett a zsűritől.

A verseny abszolút győztese a Hivatali Molyok csapata lett, akik cukkinivel és tojással bolondították meg főztjüket.

Sterné Kenyér Mariann és Darvas Tímea, a Hivatali Molyok képviselői vették át az első helyezett csapatnak járó ajándékot Fotó: Sebestyén Lilla

A családi nap persze többről szólt, mint a hagymapucolás, vagy a fakanállal való bűvészkedés: a szabadtéri színpadon délután két órakor egy drámajátékot adtak elő, kicsit később Csicskovicsné Pável Anikó meseelőadását nézhették meg az érdeklődők, az eredményhirdetés előtti, illetve utáni perceket pedig a Voice Band zenekar dalai tették hangulatosabbá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!