Pusztaszabolcs

2017.06.16. 13:21

A pályázati pénzekből jut piacra, csapadékvíz-elvezetésre, rendelőre

Pusztaszabolcs - Nemrég derült ki, hogy a város magáénak tudhat 2,5 nyertes uniós pályázatot. Így a jövőben több régen tervezett fejlesztés indulhat el.

Bokros Judit

Amint azt korábban már megírtuk, Pusztaszabolcs több mint 103 millió forintot nyert a TOP-os pályázatoknak köszönhetően. Ez 2,5 projektet takar, s azért e fél szám, mivel az őstermelői piac kialakítására vonatkozó pályázaton Iváncsával közösen indultak. Csányi Kálmán polgármester a részletekről tájékoztatott.

– Az egészségügyi centrum épületének felújítására vonatkozó szerződést már megkötöttük. Itt energetikai korszerűsítésre költhetünk több mint 38 millió forintot. Hiányzik az épület külső hőszigetelése, az egységes homlokzat, a fűtés pedig korszerűtlen. Ezeken szeretnénk változtatni, valamint napelem kerülhet a tetőre és klímát is szeretnénk felszereltetni – mondta el a polgármester és hozzátette: a munkálatok valószínűleg jövőre kezdődhetnek el. Ezzel párhuzamosan pedig megvalósulhat egy másik fontos feladat: a gyermek és a felnőtt orvosi rendelő várótermének szétválasztása. Az ehhez szükséges pénzért hazai pályázaton indultak.

Megújulhat a rendelő, ahol Csordásné Juhász Judit háziorvos is rendel Fotó: Koltai Zsuzsanna

Csapadékvíz-elvezető hálózat fejlesztésére majdnem 50 millió forintot nyertek, így a város három pontján oldódhatnak meg régi problémák. Az egyik az Erkel utca, amelynek közepén olykor akkora víz áll, hogy a lakók nehezen tudnak közlekedni. A másik helyszín a József Attila és a Velencei utca találkozása, ahol a nem megfelelő szintezés miatt keletkezik pangó víz. Ugyanez a gond a Kastély utca és a Sport utca kereszteződésénél, a sorompónál. A munkálatok várhatóan szintén jövőre kezdődhetnek.

Az őstermelői piac kialakításában Iváncsa volt a pályázatban a konzorciumi partner. A közösen elnyert 65 millió forintból Pusztaszabolcson a volt kertmozi területén tervezik a beruházást. Itt szeretnének egy fedett teret biztosítani az őstermelőknek ahhoz, hogy árulni tudjanak. Ők jelenleg egy arra kijelölt területen árusíthatnak, ezen szeretnének majd változtatni.

Pusztaszabolcsnak van még el nem bírált pályázata. Ezek összesen több mint 400 milliós nagyságrendűek. Ha nyernek, elvégeznék a hivatal előtti, önkormányzati tulajdonú terület rehabilitálását. Itt közösségi tér lenne, amelyet összekapcsolnának az őstermelői piac kialakításával. Pályáztak továbbá az általános iskola és a polgármesteri hivatal korszerűsítésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!