Pusztaszabolcs

2015.10.18. 07:49

A községházán sportolhatnak a pusztaszabolcsiak

Pusztacsalád – Nagyszabású fejlesztésekre készül a helyi önkormányzat. Egyebek között egy 54 négyzetméteres termet alakítanak ki a helyi fiataloknak szabadidős sporttevékenységek céljára.

Tersztyánszky Krisztina

Ahogy megkezdődött a tanév, a falu vezetése minden helyi iskolásnak eljuttatta a beiskolázási támogatásokat. Az általános iskolás korú gyerekek több település gyermekintézményeiben: Bükön, Ivánban, Fertőszentmiklóson, Fertődön tanulnak. Valamennyien ötezer forintot kaptak a szeptemberi pluszkiadásokra. A középiskolásoknak tízezer forint jár, míg a felsőoktatásban tanulók tizenötezer forint támogatást kaptak. Csapó Gábor polgármester büszke rá, hogy két egyetemistája is van a településnek: az egyikük kispap, Pannonhalmán tanul, míg egy lány a fővárosban végzi tanulmányait.

A községházának otthont adó épületben szerencsére bőségesen van hely. Itt működik az orvosi rendelő és a könyvtár, és még így is maradt kihasználatlan terület. Itt fognak kialakítani egy 54 négyzetméteres helyiséget, ahol a fiatalok pingpongozhatnak, fitneszedzéseket tarthatnak.  A hivatal, majd a művelődési ház épületére is napelemeket kívánnak telepíteni, a fűtést pedig infrapanelekkel oldják meg. A külső szigeteléssel együtt ezeknek a fejlesztéseknek a révén megtermelik azt az energiát, amit a fűtésre fordítanak.

A valaha iskolának épült községházára jócskán ráfér a felújítás  Fotó: Csapó Gábor

Egy másik lehetőség keretei között egy kistraktort szeretne vásárolni az önkormányzat, teljes eszközparkkal. Ez azt jelenti, hogy a fűnyírástól a hóeltakarításig minden közterületi munkát a saját gépükkel végezhetnek majd el. Az új eszközzel lehetőség lesz faaprításra, a hulladék elhordására is.

Az önkormányzat épületén a tervek szerint tavasszal kezdődnek a felújítási munkák, melyek a remények szerint az energetikai fejlesztéseket is tartalmazzák majd. A fiataloknak régi vágyuk valósul meg a testedzési lehetőséggel, ami egyúttal a sportoló-utánpótláshoz is hozzájárulhat. Ha pedig a kultúrházat is könnyebben be tudják fűteni, ott is gyakrabban szervezhetnek közösségi programokat.

A határ a csillagos ég – fogalmazott Csapó Gábor a településfejlesztési terveket illetően, és az eddigieket látva bízhat a falu, hogy a tervek meg is valósulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!