Pusztaszabolcs

2015.12.14. 10:49

Telt házzal fogadták szülővárosában

Pusztaszabolcs – Zsuffa Tünde regényét, az Angyal a földi pokolban című könyvet mutatták be szombat este a Művelődési Házban.

Sebestyén Lilla

Könnyek, nagy nevetések és igen bensőséges hangulat jellemezte a szombat esti rendezvényt.

Utóbbi nem is csoda, hiszen Zsuffa Tünde írónő most először mutathatta be szülővárosában második regényét, az Angyal a földi pokolban című könyvet, mely a huszadik század áldozatainak állít emléket.

A találkozón a szerző elmondta, nagyon várta ezt az estet és igazán meghatotta, hogy a vendégek az egész művelődési házat megtöltötték miatta.

A bemutatót a Szabolcs Singers nyitotta meg, beszédet mondott Agócs Sándor költő, majd az írónőt faggatták ki pár hónapja megjelent könyvéről és 1956-os év történéseiről.

A könyv középpontjában két kitalált karakter áll: Balázsovich Antónia, aki a második világháború alatt a budai Vár mélyén fekvő Sziklakórházban ismerkedik meg szerelmével, Lucca Engel osztrák orvossal.

Azonban a történelmi háttér és a korrajz teljesen hiteles, az írónő átfogó kutatást végzett, hogy a könyv minél inkább visszaadja az időszak valódi történéseit, csak később határozott úgy, hogy megfűszerezi a rideg valóságot egy szerelmi szállal.

A könyvről való beszélgetést jó hangulatú dedikálás zárta, ahol az írónő rengeteg ismerős arccal, jó baráttal találkozhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!