Púder Nélkül

2014.11.12. 15:10

Új tanácsadó központ nyílik Fehérváron

Decemberben új Terhességi Tanácsadóközpont nyílik a városban. A Lehetőségek Házában otthont kapott intézmény ingyenes szolgáltatásokat biztosít.

Kocsis Noémi

A Terhességi Tanácsadóközpontot (ezen a néven már honlapjuk is van) a háromgyermekes Sáfrán Klaudia vezeti. Budapesten és Fehérváron dolgozott tanácsadóként, az Alba Sansz Alapítvány megbízásából hozták létre és rendezték be a válságterhesség esetén segítő központot. Klaudia tapasztalata az, sokan fordulnának krízishelyzetben ilyen intézményhez, de néhány éve nem volt a városban.

- Legtöbbször anonim módon keresnek meg bennünket, de itt, a kifejezetten erre a célra létrehozott központban személyesen tudunk találkozni a krízishelyzetben levőkkel. Jogi, egészségügyi tanácsadással segítünk, de természetesen nem tudunk dönteni a várandós anyuka helyett, csak segítünk eligazodni, milyen lehetőségei vannak. Az abortuszt követő elengedésben, gyászmunkában is segítünk és tervünk a felsős és középiskolás diákok szexuális felvilágosítása is, a prevenció erősítése.

A központ 24 órás segélyvonala már most is működik, a két tanácsadó segítőt bármikor elérhetik a krízishelyzetben lévők. A telefonszám: 70/944-7710.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!