Púder Nélkül

2013.02.08. 21:08

Tovább él a hagyomány

Vészesen közeleg a Valentin-nap! Kezdhetjük az ajándék vadászatot, a virág vásárlást, és mindent, amit a párunk megkíván.

Sebestyén Lilla

Hiszen ez csak róla, rólunk, na meg a szerelemről szól. Február 14., a bűvös, rózsaszín ködbe burkolózó dátum, melyet a szeretet, szerelem ünnepeként tartunk számon. Egyeseknek hidegzuhany, másoknak lelket ölelő melegség.

A szempontok és vélemények különbözőek, de egy biztos: bárhogy is tekintsünk rá, minden évben megérkezik. Négyszer huszonnégy óra, már csak ennyi maradt a tökéletes nap megszervezésére: ajándék, csokoládé, virág, vacsora -   lakat. Igen, a bevett szokások skálája kibővült az évek során. A szerelmesek jó része ugyanis ezen a jeles napon, egy lakattal ajándékozza meg a másikat, amit aztán közösen felakasztanak a szerelmesek kerítésére, és eldobják a kulcsokat, ezzel jelezve, hogy szerelmük örökre szól.

 

A képen Kovács Viktor és Gáspár Tíria a szerelmesek kerítése előtt, ahol saját lakatuk is díszeleg

Székesfehérváron - ahogyan már több nagyvárosban is -   van egy ilyen kerítés a belvárosban, Táncsics Mihály utcában, ahova már több száz kapcsolatot szimbolizáló darab felkerült. A sarokban álló kovácsoltvas alkotást Orcsik Lajos sajátköltségén készítette, közel huszonhét éve a pécsi kerítés mintájára, amely az első volt az országban. Azóta ez a szívet melengető hagyomány tornádóként söpört végig a világon és tömegével döntötte le a lábáról Kupidó nyilának áldozatait.

Ez alól Gáspár Tíria és Kovács Viktor sem volt kivétel: ők nem Valentin-napon, az évfordulójukon helyezték fel a nevüket viselő lakatot az örök szerelmet jelképező daraboktól roskadozó kerítésre.  - Viktor ötlete volt. Ő csináltatta meg, egy évvel azután, hogy elcsattant az első csókunk - mesélte Tíria. A fiatalok február 14-én éppen nem találkoznak, de mint mondják, ilyenkor általában együtt töltik az időt, kis ajándékokkal kedveskednek egymásnak, és talán kicsivel jobban odafigyelnek a másikra.  - Szeretjük ezt a napot, de nem csinálunk belőle hatalmas ünnepet - magyarázza Viktor, aki azért reméli, idén is megtudja lepni valamivel barátnőjét, még ha a távolság közéjük is áll. Mi szurkolunk neki!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!