Púder Nélkül

2016.10.27. 18:15

Téli klasszikusok - webáruházból is (x)

Minden évszaknak vannak alapdarabjai, amelyekkel könnyedén elérhető a tökéletes megjelenés.

Persze mindenkinek egyéni stílusától is függ, mit akaszt be a gardróbba, de ha bizonyos ruhadarabokkal fel vagyunk szerelkezve, akkor fel vagyunk készülve bármilyen szituációra, bármilyen időjárás esetén.

Amikor vásárolunk - akár online, akár üzletben - érdemes odafigyelni, hogy ne arra törekedjünk, az aktuálisan felkapott, menőnek kinevezett darabokat szerezzük be.

Amikor épp a gepárdpöttyös kiscsizma a divat, így lesz egy gepárdpöttyös kiscsizmánk, és boldogan hordjuk két hónapig. Ám hamarosan azt vesszük észre, sok-sok hullócsillagként letűnő, futó divat szerinti darab lesz a szekrényünkben: szögecses öv, neonszínű kézmelegítő, gladiátorszandál, oversize poncsó... Ezeket nem tudjuk újra felvenni, és persze egymással sem igazán tudjuk párosítani.

Ha ennél kicsit előrelátóbban vásárolunk, olyan ruhákkal gazdagítjuk a repertoárunkat, amelyek szezonról szezonra felvehetők, és jól kihasználhatóak.

A klasszikus alapdarab a Kis Fekete Ruha, amelyet angolul rövidítve is emlegetnek: LBD (little black dress). Ezt az örök darabot a kiegészítők váltogatásával nappal és este is viselhetjük, és sose megy ki a divatból.

Lássunk még pár olyan ruhadarabot, amelyet sosem fogunk megbánni, és amelyek télen jó barátaink lesznek!

Hosszú kötött pulóver

A leghidegebb évszakban a túléléshez elengedhetetlen, mégha nem is ebben csillogtathatjuk meg legjobban a nőies oldalunkat. A nagyméretű ruhadarabok, akár zakóban, akár nadrágban most rendkívül divatosak, így még a trendhez is csatlakozunk egy ilyen pulcsiban. Ha magasított vagy garbó a nyaka, sálra sem lesz szükségünk az utcán. Ne vegyünk fel hozzá bő nadrágot, hosszú szoknyát, óriási csizmát, legfeljebb ha a tanyán dolgozunk.

Leggings

Télen is, nyáron is jól jön ez a szuper találmány. Praktikus, könnyen felkapható, nagy hidegben szoknyával is párosítható. Nagyon jól áll hosszú és rövid szárú csizmákhoz egyaránt. Feketében mindenkit karcsúsít, de ha formás a lábunk, télen érdemes fehéret választani, feldobja a megjelenésünket.

Visszafogott középhosszú kabát

Ha van egy fekete, vagy neutrális színű, legalább csípőig érő kabátunk, akkor azt fel tudjuk kapni bármikor, bármilyen helyzetben, és nem fogunk fázni.

Kalap

Ez a nyár kivételével bármikor bevethető csodaeszköz - illetve nyáron is igencsak ajánlott, csak más kivitelezésben. A hűvösebb időkre egy fekete kalap tökéletes kiegészítő, nyáron pedig egy fehér vagy drapp változat ajánlható.

Bár a sötét, klasszikus kalap hol divatosabb, hol pedig kevésbé, valójában bármikor bedobható, mivel hihetetlen eleganciát, stílusosságot, összeszedettséget kölcsönöz mindenkinek. Szavak nélkül üzeni, hogy viselőjét komolyan kell venni.

Aki még nem próbálta, egyszer érdemes felvenni minden különösebb alkalom nélkül egy kalapot - drámai a változás. Más “drámai” darabokkal - fekete szegecses bőrdzseki, combig érő csizma stb. - kevésbé érdemes párosítani. Nulla fok alatt tegyük fel a kalapot a polcra, és kapjunk fel inkább prémsapkát.

Garbó

Egy sima garbó, például feketében, csodálatosan megoldja azokat a borongós téli napokat, amikor reggel még a szemünket sincs kedvünk kinyitni, nemhogy összeválogatni aznapi outfitünk darabjait. Bármit fel lehet hozzá kapni, és szinte minden alkalomhoz passzol. Steve Jobs semmi mást nem viselt, csak fekete garbót, és ugye milyen sikeres volt?

Magas szárú csizma

Egy térd alá érő, tökéletes szabású csizma kötelező vétel. Lehetőleg magas sarokkal, és fekete bőrből - ebben mindig lehengerlően nőies lesz a megjelenésünk. Emellett abszolút praktikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!