Púder Nélkül

2016.12.02. 12:27

Ragyogóan kinézni az ünnepekre? Íme a szakember tanácsai!

Még van pár hetünk, hogy felkészüljünk lélekben és gyakorlatban is az ünnepekre, és miközben sorba vesszük a teendőket, gondoljunk a szépülésre is!

S. Töttő Rita

– Sokféle szempontot veszek figyelembe a tanácsadásnál – szögezi le Lőrinczné Buzás Zsuzsa székesfehérvári kozmetikus mester. – Először is, hogy milyen bőrproblémára keresünk megoldást, azután, hogy tél van, és a csak télen végezhető bőrmegújító és probléma-megoldó kezelések közül melyik a legalkalmasabb az illető számára.

Jelenleg a legnépszerűbbek közé tartozik a dermabrázió, vagyis a legmélyebb mechanikai bőrradír, más néven bőrcsiszolás. Az eljárással aluminium-oxid kristályokat áramoltatunk a bőr felszínére egy csövön keresztül, mely kristályok magukkal ragadják az elszarusodott hámsejteket, egy másik csövön keresztül pedig visszaszívódnak az elhasznált kristályok egy másik tartályba. Ez a kezelés több bőrproblémára is gyógyír lehet – magyarázza a szakember, aki ajánlja a pattanásos vagy zsíros, vegyes bőrtípusokra, illetve a 30 éves korosztálynak pro-aging, vagyis ráncosodás-megelőző hatása miatt. Emellett a  40 és 50 éves korosztálynak, illetve afelett is javasolt, mégpedig  azért, mert esetükben a  fiatalító hatás érvényesül.

Lőrinczné Buzás Zsuzsa fehérvári kozmetikus mester év végére is tartogat jó tanácsokat Fotó: Koppán Viktor

A deremabrázió már egy     alkalommal is látványos eredményt hoz, mivel mélyen lehántja a megvastagodott felhámot, így beindítja a bőr saját önregeneráló rendszerének felgyorsulását, tudjuk meg Zsuzsától, aki elmagyarázza még, hogy az új hámsejtek gyorsabban képződnek, a vékony ráncocskák eltűnnek, egyenletes és nagyon sima lesz a bőrfelszín. Ünnepekig heti egy mélyradírozás csodás, ragyogó bőrfelszínt eredményezhet!

A másik télen javasolt és ünnepek előtt is hathatós segítséget nyújtó  kezelés a    pulzáló-fényterápia, kombinálva   rádiófrekvenciás eljárással.

– Ezzel az kezeléssel tartósan eltüntethetjük a nemkívánatos szőrszálakat az arcról – illetve a test más területeit is kezelhetjük – mondja Zsuzsa, akinek a tapasztalata az, hogy a  teljes eredmény eléréséhez hat kezelés szükséges: havonta egy alkalommal. De ami fontos, hogy már egy kezelés után is le van a gond a szőrszálakról, akár 3-4 hétre is – ünnep előtt ez igazán könnyebbség.

Ugyanezzel az eljárással kezelhető a rozaceás, értágulatos, kipirosodásra hajlamos, érzékeny bőr is.

– A téli időszakban a hideg-meleg váltakozása, és a fűtési szezon miatti száraz beltéri levegő felerősíti a kellemetlen, égő, piros bőr érzetét – hozza elő  sokak kellemetlen tapasztalatát a szakember, aki szerint a    fényterápiás kezeléssel ezeknek a kis hajszálereknek a számát lehet csökkenteni, és a gyulladásos folyamatokat megszüntetni. A bőr komfortérzete jelentősen javul, jobb közérzetet ad, és így jobb kedvvel végezhető az ünnepi készülődés is!

Az otthoni bőrápolásról se feledkezzünk meg, melyek közül mégis  a legfontosabb, hogy új anyagokat semmiképp ne az ünnepek előtt próbáljunk ki, nehogy kellemetlen tünetekkel kelljen a karácsonyfa előtt állnunk... A bőr ebben az időszakban lényegesen gazdagabb krémeket kíván, de közben ügyeljünk a belső hidratálásra is: fogyasszunk sok vizet és rostban dús ételeket. Aktív, egészséges év vége vár így ránk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!