Púder Nélkül

2009.11.26. 22:03

Alkalmi és bakancs: Benedek Andy egyedi tervezésű ruhái

Hogy fér meg egymás mellett az alkalmi ruha és a bakancs? Valljuk csak be, hollywoodi kifutókon már láttunk ilyet. És szombaton Szombathelyen is. Benedek Andy a Tó Vendélőben mutatta be színes őszi kollekcióját.

PLT

Mi várható az idei báli szezonban, már ami a ruhákat illeti? Ezt láthatta szombaton az, aki ellátogatott Benedek Andy divatbemutatójára a Tó Vendéglőbe. Benedek Andy 1990-ben kezdett ruhatervezéssel foglalkozni, s már több alkalommal tartott bemutatót a szombathelyi közönségnek. Mostani divatshowjának jelszava a sztár volt. Ez jellemezte a mennyasszonyi, koszorúslány ruhákat is melyekkel a bemutató kezdődött. A tervező felvonultatta a menyasszonyi divat klasszikus szabású darabjait, a nőies szexi megoldásokat és az extrém ara stílust is. Ezeket az alkotásokat az otkotür (haute couture), vagyis a kézzel készült egyedi szabás, díszítés, a flitterek és gyöngyök, egyedi megoldások jellemezték.

A közel egy órás mennyasszonyi ruha bemutató után következtek az alkalmi és báli ruhák. Az alkalmi ruhák mind színekben, mind formákban eltértek a megszokottaktól, bár megjelentek a klasszikus abroncsos változatok is. Az egyedi tervezésű ruhák közt a pink, a fehér, fekete,  az arany, a zöld és a piros színek domináltak. A ruhákra jellemzőek voltak a rafinált részletek, kézi berakások, díszítések, mint például a csipke, gyöngy vagy a flitter. A báli ruhák között egy latinos blokk is helyet kapott a bemutatón. Itt az élénk színek, mint a sárga, zöld és a piros dominált.

Benedek Andy fantáziáját a tinédzser korosztály is megihlette. A jelenleg hódító stílus, a japán rajzfilmekből eredő „anime” is megjelent ezeken az alkalmi ruhákon. Minden, ami babás, masnis, fodros, szalagos. A legmeghökkentőbb talán az a rózsaszín ruha volt, amelyet viselője egy szintén rózsaszín, virágmintás bakanccsal vett fel a kifutóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!