Púder Nélkül

2011.06.14. 04:33

A jövő: szilikon helyett saját zsírt a mellbe!

A legnépszerűbb plasztikai beavatkozás ma is a mellnagyobbítás. Vannak azonban, akik a szilikon implantátumoktól idegenkednek - számukra nyújthat megoldást egy viszonylag új eljárás.

S. Töttő Rita

Fénykorát éli manapság Magyarországon a plasztikai sebészet, amelynek vívmányaiban és lehetőségeiben a nők csak úgy lubickolnak. A feszes, kerek mell, a csábos tekintet és mosoly, a karcsú derék nem feltétlenül energia-, mint inkább anyagi kérdés, s a legújabb fejlesztések hozzánk is elértek már.

A legnépszerűbb műtét még ma is a mellnagyobbítás - árulta el lapunknak Pukancsik János székesfehérvári plasztikai sebész, aki  szerint a második helyen továbbra is a zsírleszívás áll. A szilikon implantátumokat, leendő viselőjük maga választhatja meg mind formában, mind pedig méretben.

Hamarosan azonban új korszak nyílik a mellnagyobbítás terén: a szakma izgatottan foglalkozik a mell saját zsírral való feltöltésével. Ez az eljárás hazánkba is begyűrűzik, s azoknak kedvez, akik nem szeretnének idegen anyagot a testükbe tetetni, viszont nagyobb mellre vágynak. A zsírfeltöltés egyébként is dupla haszon, hiszen onnan szívják le, ahol a kelleténél több van belőle. Ebben az esetben azonban több lépcsőben történik az eljárás, mert az átültetett zsírsejtek elhalhatnak, így nem azonnal látszik az eredmény.

A  legkülönlegesebb beavatkozások közé tartozik manapság például az intimplasztika,  amelyet bizony nagyon sokan kérnek.  Akik nincsenek megelégedve a mérettel, formával, sebészhez fordulnak. Nagyon sok hölgy kéri korosztálytól függetlenül, ezt a beavatkozást - mondja az orvos.

Ám az ehhez hasonló műtétek a plasztikai sebésznek már nem számítanak különlegesnek. Annál inkább az extrém testékszereket megunó páciensek kérései... A fülcimpatágítás például, amelynek során egyre nagyobb és súlyosabb karikákkal nagyobbítják a kilyukasztott cimpát, egy idő után ciki vagy éppen unalmas lehet, és viselője örömmel venné, ha megszabadítanák a lógó bőrlebernyegtől... Ilyenkor fordulnak szakemberhez, aki szépen összevarrja a hatalmasra nőtt lyukat, és eltávolítja a felesleges darabot a fülről.

Szerző: S. Töttő Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!