Púder Nélkül

2015.08.05. 18:51

Játékok az ötletdobozból

Székesfehérvár - A gyerekek elképesztő energiákkal bírnak, szinte lehetetlen őket egyfolytában lekötni, de az Otthon Segítünk Alapítvány azért kísérletezik vele. Lássuk, milyen ötletekkel hozakodtak elő.

Sebestyén Lilla

A Székesfehérvári Otthon Segítünk Alapítvány ötletdoboza sok kincset rejt, olyanokat, amikkel Játszótéri Kavalkád programjaikon az érdeklődők is megismerkedhetnek.

Ebből a dobozból szemeztük most ki a legkreatívabb, filléres játékokat:

Ha lementünk a játszótérre, kezdjük a mókát a homokozóban és rejtsünk el nagyobb köveket a homokban, majd adjunk egy lapátot és egy vödröt a kisded kezébe, Imádni fogja a kincsvadászatot!

Ha miden kavics meg van, vegyünk elő pár gesztenyét, vagy kis labdát, golyót és idézzük meg a Pál utcai fiúk hangulatát. Akinek közelebb gurul a gesztenyéje a falhoz, az begyűjtheti őket. Amint mindet megkaparintotta a lurkó álljunk be egy pózba a napnak háttal, hogy a csemete krétával közberajzolhassa árnyékunkat, garantáltan élvezni fogja! Ha ugyanezen játékhoz egy tárgyat, játszótéri eszközt hívunk segítségül, a gyerekek azt is megfigyelhetik miként változnak az árnyékok.

A kartonpapír elsőre csak felesleges hulladéknak tűnhet, pedig megannyi móka tárgya lehet. Rajzoljunk rá bohócot, hatalmas szájjal, amibe célba dobhatnak a gyerekek, vagy terítsük ki és rajzoljunk rá várost, rengeteg úttal, hogy autózni lehessen rajta.

A játszótérről való hazaútnak sem kell unalmasan eltelni. A séta előtt mondjunk egy szabályt, amit be kell tartani, például: ne lépj a csíkra! Így egész biztos, sírásmentes és gyors lesz a hazamenetel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!