Púder Nélkül

2012.06.30. 07:46

Nyáron szabadulnánk a szőrtől...

Nem kérdés, a szőrtől meg kell szabadulni, de persze nem mindegy, milyen módszert alkalmaz az ember lánya. Ki erre, ki arra esküszik, azonban a legideálisabb még mindig a gyanta.

Péter Gyöngyi

Sokféle módszer létezik, sok mindentől függ, mikor melyiket alkalmazza egy nő. Időhiány esetén a borotvát...

- Egyetlen esetben ajánljuk, akkor, ha gyantázás esetén rendszeres a szőrtüszőgyulladás. Hátránya, hogy gyorsan visszanő, és meg is erősödik a szőrszál, borostás lesz a felület és hámsérüléseket is okozhat a művelet - sorolta Vida Katalin, egerszegi mesterkozmetikus. - Ha valaki mégis borotvát vesz a kezébe, először a növés irányával megegyező, aztán ellenkező irányba húzza, így kevésbé okoz vele szőrtüszőgyulladást. Használjon valamilyen habot hozzá, és utána mindenképpen kenje be a felületet bőrnyugtatóval.

- Az otthonra kínált gyantacsíkok minősége nem az igazi, alkalmazásuk pedig technikai tudást is igényel - folytatta a szakember. - Léteznek különféle krémek, melyeket a bőrre kell kenni, majd meghatározott behatási idő után le kell mosni: ezek a kémiai anyagok irritálják leginkább a bőrt, az allergiás reakcióktól a hámsérülésekig bármit okozhatnak, ráadásul hosszú távra nem jelentenek megoldást.

 

 

Ha valaki tartós eredményt szeretne, választhatja a villanófényes szőrtelenítés, ez már megtalálható az igényesebb kozmetikákban lézerklinikákon lézerkezelésre is mód van , ez egyébként több hónapig tartó eljárás.

- Fontos azonban, hogy ez tartós és nem végleges szőrtelenítésnek minősül. Végleges nincs, ugyanis a szervezetünk szerencsére képes mindenféle regenerálódásra, célszerű tehát évente elvégeztetni egy fenntartó kezelést a villanófényes készülékekkel. Ez egyébként már nagy felületekre is alkalmazható fényterápiás eljárás, mely azonban nem ideális mindenkinek: az a jó, ha minél nagyobb a bőr és a szőr színe közötti kontraszt - sorolta a mesterkozmetikus.

A legjobb megoldás, hangsúlyozta Vida Katalin, a jól bevált gyanta. Létezik patronos, egyszer használatos forma: ez higiénia szempontjából tökéletes. A cukorpaszták nem kaptak nagy teret: drágák és hosszas velük a kezelés.

Gyantáztatni izzadt testtel és fürdőzés után lehetőleg ne menjünk, ne használjunk előtte testápolót, utána ne menjünk napra, közösségi fürdőbe, sőt, aznap inkább zuhanyozzunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!